Huff_audi_rotek

Fotó: Eurosport

Rob Huff és csapata nyerte a kaliforniai 25 Hour of Thunderhill endurance versenyt, amely a nevéből is adódóan egy napon és még egy órán át tartott. A WTCC tavalyi bajnoka a Rotek Racing Audi TT RS versenyautójával indult Robb Holland, Kevin Gleason és Roland Pritzker társaként.
A négyes számára nem kezdődött valami fényesen az amerikai hétvége, az elektronika meghibásodása miatt csak az utolsó rajthelyet sikerült megszerezniük az időmérőn.
WTCR
Újabb két Hyundai csatlakozik a WTCR mezőnyéhez
4 ÓRA
Az autó azonban a versenyen már tökéletesen ment, a pilóták pedig kitettek magukért. A beszámolók szerint Huff kifejezetten jó etapokat teljesített, így féltáv környékén már a második helyen álltak. Később a vezetést is megszerezték, miután a Quick Racing Superlite autója a kormánymű meghibásodása miatt kiállt.

Huff_audi_rotek_2

Fotó: Eurosport

A vége domináns Rotek győzelem lett, Huff és társai 705 megtett kör után 28 körös előnnyel nyerték meg a 25 órás versenyt.
"Hatalmas teljesítmény ekkora előnnyel nyerni. Nagy megtiszteltetés, hogy része lehettem ennek a figyelemreméltó sikernek, méghozzá egy ilyen remek csapattal" - mondta Huff.
"Az edzések és az időmérő alatt még előjött pár kisebb probléma, a versenyen viszont már úgy ment az autó, mint az óramű, és álom volt vezetni. Az egész futam olyan volt, mintha kottából játszottuk volna, minden másodpercét élveztem. Nincs több kaliforniai álom, mert ez a győzelem nagyon is valós."
Huff jövőre Lada gyári versenyzője lesz a WTCC-ben James Thompson és Mikhail Kozlovskiy oldalán.
Fotó: Rotek Racing
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23