A 2012-es világbajnok Rob Huff a WTCC hivatalos honlapjának beszélt először élményeiről, ami nem is annyira könnyű, hiszen ilyenkor az ember még fel sem fogja, mi történt vele. Azért így is szép kerek elmélkedés lett belőle. Nem hétköznapi hétvége után lett bajnok a Chevrolet brit pilótája, az első versenyen ugyanis óriásit hibázott, falnak ment, és nullázott. Az volt a szerencséje, hogy a versenyt Yvan Muller és nem Alain Menu nyerte, így 37 pontos előnyéből 17 marad. A második futamon már sokkal higgadtabb volt, a biztonságra törekedett, és végül a második helyen befutva bebiztosította élete első világbajnoki címét.
"Nem találom a szavakat, azt hiszem hosszú időnek el kell még telnie, mire felfogom, ha egyáltalán felfogom valaha. Érzelem dús hétvége volt, a mai pedig egy csodálatos nap, különösen, hogy majdnem sikerült elrontanom az egészet az első versenyen történt balesettel. Micsoda hiba volt... De a vége jól alakult, úgyhogy most már nem foglalkozom ezzel" - mondta Huff.
A newmarketi srác a baleset körülményeit is elmesélte.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
8 ÓRA
"Éppen megelőztem Yvant belső íven a Lisszabon kanyarban, aminek nagyon örültem. De nem volt sok időm ünnepelni, mert kb. fél körrel később elvesztettem az irányítást az autó fölött, és falnak mentem."
Mint ahogy arról az Eurosport élő közvetítése során Huff már beszámolt, komoly volt a baj. Muller és Menu szerelőcsapatának is be kellett segítenie, hogy az angol rajthoz állhasson a második futamon.
"Köszönetet kell mondanom az RML csapatnak, akik egyből nekiestek az autónak, mihelyst behoztam a boxba. Elég sok mindent meg kellett javítani a második futamig. Fantasztikus munkát végeztek, és a kocsi hibátlan volt a második versenyen. Persze a két futam között feszült voltam, de azért elég biztonságos előnyöm maradt, és tudtam, hogy ha Yvan vagy Alain nyerne is, nekem elég, ha hatodik vagyok. Az első biztonsági autó után az ötödik helyen álltam Yvan mögött, úgyhogy csak összpontosítanom kellett, és kizárni a hibákat" - mesélte a bajnok.
Huff röviden megemlékezett a kezdetekről is.
"A csapat nagyot kockáztatott, amikor 2005-ben engem választott, de remélem ma sikerült bizonyítanom nekik, hogy jól döntöttek" - zárta.
A 32 éves Huff a brit SEAT kupa győzteseként, két év túraautós (Clio és SEAT) tapasztalattal, 2004-ben került a BTCC-be, ahol nagy szerencséjére a spanyol márka csapatát éppen Ray Mallock istállója irányította. Abban az évben két győzelemmel hetedik lett Nagy-Britanniában, ám így is sokakat meglepett, hogy az RML magával vitte tapasztalatlannak számító új pilótáját a 2005-ben kezdődő Chevrolet projektbe. Most már tudjuk, jól döntöttek.
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05