Renault_turbo_f1

Fotó: Eurosport

Rob Huff teljesen bepörgött. Az angol pilóta, aki mostanáig főleg a WTCC versenyekre koncentrált, mostanában nagyot nyit az autósport más területei felé. A Lada gyári pilótája több versenyen is részt vesz az új amerikai sportkocsi bajnokságban, a USCC-ben, a Rotek Racing színeiben pedig más endurance futamokon is elindul, sőt, F1-es autót is vezet majd idén.
Utóbbit "csak" a show kedvéért, de ez semmit sem von majd le az élmény faktorból. Huff márciusban a Goodwood Members' Meeting keretében próbálhatja ki azt a turbómotoros Renault RE30B F1-es autót, amivel Alain Prost csapattársaként René Arnoux versenyzett 1982-ben. A bemutató után aztán átül egy Rover 3500 SD1-es túraautóba, amit Tim Scott Andrews-zal oszt meg a futamokon.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
"Már alig várom a 72. Members' Meetinget. Korábban részt vettem a Goodwood Festival of Speeden valamint a Revival-ön, és mindig jól éreztem magam ezen a pályán" - mondta Huff.

Rover_SD1

Fotó: Eurosport

"A Rover SD1 egy valóságos időutazás lesz számomra, hiszen kisgyerek koromban édesapám egy ilyen autóval vitt iskolába minden nap. A turbós Renault volánja mögé ülni pedig nagyon különleges lesz, hiszen még sosem vezettem F1-es versenyautót. Egyesek szerint ez a gép egy igazi vadállat."
Ám itt még nincs vége Huff új kalandjainak. A 2012-es világbajnok a Rotek Racing színeiben idén is elutazik Ausztráliába a Bathurst 12 órásra, ahol egy Audi R8 LMS-el indué, ráadásul elég ütős társaságban, hiszen többek között a négyszeres Le Mans győztes, gyári Corvette pilóta Oliver Gavin is az egység tagja lesz.

Huff_audi

Fotó: Eurosport

Huff az utóbbi időben nagyon belejött a hosszútávú versenyekbe, decemberben elévülhetetlen érdemei voltak a 25 Hours of Thunderhill versenyen elért Rotek-győzelemben, idén pedig az 8Star színeiben kategória-dobogóra állhatott a Daytona 24 óráson, ahol szintén figyelemreméltó teljesítményt nyújtott. Ja, és Dubaiban is bekerült a top3-ba.
"A bathursti verseny mindig az év egyik fénypontja számomra. A Mount Panorama egy legendás pálya, teljesen egyedi karakterisztikával és totálisan szokatlan, hajmeresztő kanyarokkal."
"Örülök, hogy a Thuderhill után újra együtt dolgozhatok a Rotek Racinggel, és az R8 LMS sem ismeretlen autó számomra, a tavalyi Bathurst 12 óráson is ezzel mentünk. Remélem sikerült folytatnom az endurance versenyeken eddig felállított jó sorozatot" - zárta Huff.
A Lada versenyzője és Gavin mellett a thunderhilli csapat egyik tagja, Kevin Gleason illetve Richard Meins teszi teljessé az Ausztráliába utazó különítményt.
Fotó: robhuff.com
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05