Huff_monza_r1

Fotó: Eurosport

Rob Huff ismét bebizonyította, hogy megérdemelten nyerte meg a Túraautó Világbajnokság tavalyi évadát, miután a hétvégi monzai szezonnyitó mindkét futamán átverekedte magát a mezőny jelentős részén, és végül mindkétszer fontos pontokat vihetett haza frissen bemutatkozó csapatával, az All-Inkl.com Racing-gel.
Huff, aki 2012-ben öt futamgyőzelmet szerzett, a szombati időmérőn ütközött Fredy Barth-tal és kitört a León jobb első felfüggesztése, így nem tudott mért kört futni. Másnap tehát kénytelen volt az utolsó rajtkockából indulni.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
15 ÓRA
Az időjárás ugyanakkor neki dolgozott a verseny napján, és a szűnni nem akaró esőben már az első futamon jó tempót tudott autózni, a második kör végére a 17. helyig küzdötte fel magát. A körülmények később sem javultak, Huff pedig bebizonyította, hogy esőben is kellőképpen versenyképes - a hetedik körre beverekedte magát az első tízbe. A hajrában már a hetedik helyen halad, majd két körrel a leintés előtt nekiesett James Nash-nek, megelőzte, és végül a szenzációs hatodik pozícióban zárt.
Az 1-es rajtszámú SEAT León-nak az első versenyt követően is problémái voltak a felfüggesztéssel, így Huff kénytelen volt a boxutcából indulni a második futamon. De ez sem tudta levenni a brit harci kedvét, aki a negyedik kör végére már a 14. pozícióban találta magát, mindössze 1.294 másodperccel Jean-Philippe Dayraut mögött. A folytatásban még elbánt Franz Engstlerrel, Darryl O’Young-gal és Tom Coronel-el is, végül pedig a 10. helyen intették le.
“Azt hiszem sikerült a legtöbbet kihoznunk egy rendkívül nehéz hétvégéből. Az időmérő nem alakult túl jól, aztán volt némi vibráció a fékeknél is, amit egy felfüggesztés probléma követett az első verseny negyedik körétől. Ennek ellenére úgy hiszem, elég jó eredményeket sikerült elérni egy sérült autóval, és a csapat is fantasztikus munkát végzett egész hétvégén, Marc pedig briliáns volt, hogy negyedik helyen tudott végezni a második futamon. Úgy vélem csapatként is sokat tanultunk, már alig várom, hogy ismét autóba üljek Marrakesh-ben, és további kiváló eredményeket zsebelhessünk be a csapattal” - nyilatkozta Huff saját hivatalos oldalának, a ‘robhuff.com’-nak.
Fotó: WTCC Media
Fordította: Lacah
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
TEGNAP 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
TEGNAP 10:23