Honda_teszt_valencia_19

Fotó: Eurosport

Bár a mai marrakeshi teszt eredményei nem túl biztatóak a Honda számára (legjobbjuk, Tiago Monteiro 1.9 másodpercet kapott Yvan Mullertől), azért vannak örömteli hírek a japán márka háza tájáról is. Az Autosport magazin készített interjút a Honda Motor Europe motorsport igazgatójával, amelyből kiderült, hosszútávra terveznek a WTCC-ben.
2015-ben a Honda visszatér a Forma-1-be, így az alapkérdés lényege az volt, hogy az F1-es program hatással lehet-e a túraautós projektre, ám William De Braekeleer határozottan tagadta, hogy bármi ilyenre kéne számítani.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
16 ÓRA
"Semmilyen hatással nem lesz az F1 a WTCC-s programunkra, ez két teljesen különálló projekt. Arról nem is beszélve, hogy még csak nemrég vágtunk bele a túraautós kalandba, és bár hivatalosan nem határoztunk meg időtartamot, de az biztos, hogy nem két évre jöttünk."
"Egyelőre még látótávolságon belül sincs a (WTCC-s) programunk vége" - mondta De Braekeleer az Autosportnak.
A japán márka európai motorsport főnöke szerint ezt mindennél jobban bizonyítja, hogy egy vadonatúj autót építettek az idei szezonra.
"Megtehettük volna, hogy csak a tavalyi Hondát fejlesztjük tovább, ám a úgy döntöttünk, agresszívebb hozzáállást választunk, mivel jó pár évig szeretnénk még használni ezt az autót."
A TC1-es szabályok idei bevezetésével hamarosan végre egy nyugodtabb időszak köszönthet a világbajnokság gyártóira, hiszen a következő néhány évben biztosan nem kell majd drasztikus átalakításokat végezni az autókon, így a most befektetett pénz és energia a következő pár szezon során térülhet meg.
De ha már a Hondánál tartunk, nemrég új információk jutottak el hozzánk egy kedves ismerősön keresztül a japánok hozzávetőleges költségvetéséről. A korábbi 4-5 millió eurós adat egy picit soványnak tűnt, és valóban az is, hiszen a legújabb hírek szerint nagyjából 9 milliós lehet a Honda büdzséje.
Ez még mindig elmarad a Citroen állítólagos 16 milliós költségvetésétől, ám ebben az is szerepet játszik, hogy a franciák egyel több autót versenyeztetnek. A kilenc millió kb. azonos a Chevrolet korábbi háromautós büdzséjével, azaz itt is tetten érhető az kocsik drágulása. Leegyszerűsítve: amiből eddig kijött három, az a ma már csak kettőre elég.
Fotó: Honda Racing
[ad#2]
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32