Honda_14_hatulrol

Fotó: Eurosport

A mai nappal véget ért a Honda második négynapos tesztje, amelyre a Barcelona közelében található Circuit Catalunyán került sor keddtől péntekig. Az első híradások szerint az új Civic ezúttal is komoly hiba nélkül teljesítette a csapat által előírt feladatokat, amelyek között ezúttal már hosszú etapok is szerepeltek.
Aki járt már újautós teszten, az tudja, hogy az elején csak nagyon rövid időt tölt pályán a technika. A kezdetek kezdetén installáció köröket futnak (ez gyakorlatilag egyetlen kör), majd ha minden a tervek szerint halad, egyre növelik az egyhuzamban pályán töltött időt.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
"A kedvező időjárásnak köszönhetően néhány kifejezetten hosszú etapot is sikerült teljesítenünk, olyanokat, amelyek a meghaladják a WTCC-s versenytávot. Ez nagyon fontos volt a gumikopás megismerése szempontjából. A kellemesen meleg levegőnek és a viszonylag magas aszfalthőmérsékletnek köszönhetően fontos adatokat gyűjthettük az autó hűtéséről és a gumik viselkedéséről is" - mondta az 'fiawtcc.com' oldalnak Andrea Adamo, a Honda főtervezője.
A japán gyártó mérnökeinek is nagyon fontos volt az újabb meghibásodás nélküli teszt, hiszen az általuk tervezett 1.6 turbós motort most először tudták igazán megnyúzni a pályán.
"Elégedettek vagyunk, mivel a teszt megerősítette azokat az adatokat, amelyeket korábban a fékpadon kaptunk. Sikerült találnunk pár olyan területet, ahol további előrelépésre van lehetőség, és ehhez újabb fékpadon történő tesztekre lesz szükség. Itt elsősorban a motorvezérlő szoftverre gondolok" - értékelte a négy napot Daisuke Horiuchi, a Honda projektvezetője.
A JAS Motorsport csapatvezetője ismételten annak fontosságát emelte ki, hogy kevés idővel az új Honda elkészülte után ismét jelentős időt töltöttek a pályán meghibásodás nélkül.
"Büszke vagyok az egész csapatra, mert mindenki keményen dolgozott az elmúlt hónapokban. Ennek köszönhetően elég korán sikerült két jelentős tesztet teljesítenünk, méghozzá egyetlen komolyabb technikai hiba nélkül, és fokozatosan növelni tudtuk a teljesítményt. Kemény feladat volt" - zárta Alessandro Mariani.
Az első három nap során Gabriele Tarquini vezette az új Honda Civic-et, pénteken pedig Tiago Monteiro ült az autóba. Michelisz Norbert ezúttal idehaza készült saját első tesztjére.
Fotó: Honda
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
08/05/2021 10:23