Honda_general_pr

Fotó: Eurosport

Megszerezte idei első dobogós helyezést a Honda, Gabriele Tarquini a harmadik helyen ért célba Yvan Muller és Sebastien Loeb mögött a paul ricardi első versenyen. Az olasz veterán sikerét tovább édesítheti, hogy ez volt 200. WTCC-s futama, ráadásul egy olyan autóval lett harmadik, amelyet 3-4 nap alatt épített fel a csapat szinte a nulláról.
Ám van bőven a mérleg másik serpenyőjében is, hiszen a Citroen megint lelépte a japánokat, Loeb az utolsó előtti helyről indulva lett második, és még a korábbi világbajnok Tarquini is csak ideig-óráig bírt vele. A hondás pilóták egyhangú véleménye szerint nem volt könnyű vezetni a Civic-et esőben.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
9 ÓRA
"A rajtommal elégedett vagyok, de a beállításokkal nem teljesen, nem éreztem igazán jól magam az autóban. Szinte az egész verseny során nagyon óvatosan kellett bánni a kocsival. A marrakeshi események után persze jó érzés dobogóra állni, és ezt a sikert a csapatnak ajánlom, akik helyrehozták az autómat a futamra" - mondta Tarquini.
Tiago Monteiro sorsa már a rajtnál megpecsételődött, és később is küszködött a Hondával, végül nyolcadik lett.
"A rajtnál talán túl óvatosan léptem a gázra, mert nem akartam, hogy kiforogjanak a kerekek, és emiatt rosszul indultam. Meglepett, mennyire gyenge volt a tapadás; még sosem vezettem ezt az autót esőben, és nem volt könnyű" - tette hozzá a portugál.

Michelisz_pr_qp_2

Fotó: Eurosport

A Honda ugyan tesztelt a Paul Ricardon esőben (az első kollektív teszten), de akkor csak Tarquini vezette az autót. Michelisz Norbi az olaszhoz hasonlóan jól startolt, ám a Lopezzel történt koccanás megpecsételte a sorsát.
"Ez volt az első alkalom, hogy esőben mentem az autóval, és örülök, hogy végig kontroll alatt tudtam tartani. Sajnos hibáztam egy picit a Lopezzel folytatott csatában, és később Huff valamint Valente is megelőzött" - fogalmazott a zengős pilóta.
A negyedik Hondával Mehdi Bennani nem szerzett pontot (13-ként ért célba), ám ő valószínűleg ultra óvatosra vette a figurát, hiszen a második futamon az élről startolhat.
Daisuke Horiuchi, a Honda projektvezetője kifejezetten elégedett volt a rajtnál látottakkal.
"Gabriele és Norbert is nagy dicséretet érdemel, mert tökéletesen használták ki a motorban rejlő lehetőségeket a rajtnál. A vezérlő szoftverben végzett fejlesztéseink beváltak, így újabb fontos adatok kerültek be az adatbázisunkba" - monda Horiuchi,
A második futam 17:00-kor indul, ahol Bennani a pole-ból, Monteiro a harmadik, Michelisz a hetedik, Tarquini pedig a kilencedik kockából rajtolhat.
Fotó: WTCC Media
[ad#2]
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22