Honda_javitas_muhely

Fotó: Eurosport

Az első szabadedzésen történt balesete miatt a marokkói futamokról ugyan lemaradt, ám ugyanabban a pillanatban egy nagyobb szabású versenybe csöppent a gyári Castrol Honda csapat pilótája, Gabriele Tarquini. Az olasz pilóta, pontosabban a JAS Motorsport elkezdte az idő elleni küzdelmet.
A Gianni Morbidellivel történt ütközésben annyira megsérült a Civic kasztnija, hogy egy új karosszériába kell átpakolni az autó "belét", ami önmagában is óriási feladat, hát még akkor, ha közben az egész felszerelést át kell logisztikázni Marokkóból Franciaországba.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
A Hondánál azonban állnak elébe, sőt, egy külön Facebook bejegyzést indítottak, ahol minden rajongó nyomon követheti, éppen hol járnak a folyamatban. Ezzel párhuzamosan a mi cikkünk is frissül.

Taquini_marr_baleset

Fotó: Eurosport

Egyből azt követően, hogy csapat megállapított, javíthatatlan a kasztni,  Tarquini autóját berámolták az egyik konténerbe, majd két szerelő az éjszaka során a tangeri kikötőbe szállította, hogy elérjék a legkorábbi kompot. Mialatt az autó hajózott, ők Spanyolországon keresztül felkocsikáztak Franciaországba, a Paul Ricard versenypályára.

Honda_javitas_utvonal

Fotó: Eurosport

Honda_kamion_tanger

Fotó: Eurosport

Honda_kamion_uton

Fotó: Eurosport

Ezalatt a lánc másik vége is felizzott, Milánó mellett, Arlunoban berendeltek egy másik brigádot, aki vasárnap és hétfőn és egész nap azon dolgozott, hogy előkészítse Tarquini számára az új kasztnit. Hétfőn este ez is elindult Le Castellet-be.

Honda_kasztni_tarquini

Fotó: Eurosport

Minden a tervek szerint haladt, azaz kedd reggel a sérült autó és az új karosszéria is megérkezett, a pályára, pontosabban az ahhoz közel található AF Corse műhelybe. Amato Ferrari csapata (amelyet a Le Mans 24 óráson az olasz márka gyári alakulata) rendkívül sportszerűen felajánlotta ezt a segítséget a JAS-nak, így megkezdődhetett az átlényegülés, azaz a kasztnicsere.
A csapatnak kevesebb mint 72 órája maradt arra, hogy elkészüljön a korábbi világbajnok autójával, és Tarquininak ne kelljen két totál nullázással kezdenie a szezont. Szurkolunk, és jelentkezünk, ha van újabb fejleménye.
Kedd délután: alakul a Honda, kezd autóformája lenni a dolognak, de ettől még sok van hátra...

Tarquini_honda_alakul

Fotó: Eurosport

Itt az újabb fejlemény a Honda maratoni autóépítő kalandjában. 50 óra megfeszített munka után a JAS szerelői szerdán készen álltak arra, hogy betegyék az 1.6 turbós motort az egyre jobb állapotban lévő kasztniba. Már nincs sok idő, pénteken 14:00-kor teszt, szombaton pedig 15:00-kor időmérő edzés a Paul Ricardon.

Tarquini_honda_motor

Fotó: Eurosport

Csütörtökön végre beindíthatták a motort, estefelé pedig már csak az utolsó simítások maradtak. Úgy tűnik, a Honda megnyerte a versenyfutást az idővel!!!

Honda_beindult

Fotó: Eurosport

Honda_utolsosimitas

Fotó: Eurosport

Fotó: Castrol Honda Racing
[ad#2]
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05