A szombati nap során egy nagyszabású sajtótájékoztató keretében hivatalosan is elindították a Honda gyári WTCC programját. Az eseményen megjelent Hideo Szato, a Honda Motor sportrészlegének általános igazgatója, Daiszuke Horiucsi, a Honda Civic vezető fejlesztőmérnöke, Alessandro Mariani, az kasztnit építő, és a versenyeztetésért felelős JAS Motorsport vezetője, valamit Tiago Monterio, az istálló egyik pilótája is.
"A célunk egyértelmű: a következő évtől kezdve a világbajnoki címért akarunk harcolni. Az idei három versenyünkkel kapcsolatban nincsenek konkrét elvárások, szeretnénk ezeket a fordulókat minél jobban felhasználni a jövő évi autó fejlesztésére" - mondta Hideo Szato.
"Nagyon fontos pillanat, hogy összemérhetjük magunkat az ellenfeleinkkel valódi versenykörülmények között. Kíváncsiak vagyunk arra, hogy hol állunk a többiekhez, különösen a Chevrolet-hez képest" - tette hozzá Mariani.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
A pénteki teszten Monteiro kilencedik lett a Hondával, és egy másodpercet kapott Yvan Mullertől. A szombati első szabadedzésen már a negyedik időt sikerült elérnie, a hátrány pedig három tizedre csökkent. A második szabadedzés ezekben a percekben is zajlik, az időmérőre pedig magyar idő szerint 8:30-tól kerül sor, az Eurosport élő közvetítése mellett.
Fotó: Kazu Sekiguchi
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21