Bő egy hónappal ezelőtt a Honda illetékese úgy nyilatkozott az Autosport magazinnak, hogy november végéig eldől, melyik csapat lehet a Honda B-istállója a WTCC-ben. Ma december 12.-t írunk, és egyelőre semmi hír. Már azon túl, amit eddig is tudtunk, nevezetesen, hogy hírbe hozták a japánokkal az igencsak tehetős OAK Racinget, és hogy a Zengő Motorsportot továbbra is érdekelné a Civic, persze abban az esetben, ha az összeg vége nem lóg le a papírról. Elérkezettnek láttuk tehát az időt, hogy megérdeklődjük, mi a helyzet Hondáéknál.
"A privát csapat kiválasztásának folyamata több időbe telik, mint először gondoltuk, ezért nem történt bejelentés a korábban említett novemberi időpontig. Sajnálom, de jelen pillanatban nem tudunk további információt közölni ebben a kérdésben" - válaszolt megkeresésünkre William De Braekeleer, a Honda Europe Motorsport vezetője.
Ha ezen a téren nem is kerültünk közelebb az igazsághoz, annyit azért megtudtunk, hogy Hondánál elismerik a Zengő Motorsport eredményeit, sőt, kifejezetten örülnének, ha sikerülne megállapodni a magyar alakulattal.
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
4 ÓRÁJA
"Egy nagyon tehetséges csapatnak tartjuk a Zengő Motorsportot, és ezt bizonyítja Michelisz győzelme a Yokohama kupában. Ez a siker komoly hírnevet és elismerést szerzett nekik. Örömmel fogadnánk, ha végül a Hondára esne a választásuk. De ahogy már korábban mondtam, több csapat is megkeresett bennünket, és egyelőre egyikükkel sem írtunk alá megállapodást" - tette hozzá De Braekeleer.
Csak hogy felidézzük a dolgokat. Első körben a Bamboo Engineeringet és brit Team Dynamics alakulatát hozták hírbe a Hondával, ám előbbi maradt a Chevrolet-nél, utóbbi pedig a hírek szerint egyelőre mégsem akar fellépni a brit bajnokságból a WTCC-be. A nemzetközi sajtó jelenleg az OAK Racinget tartja a legnagyobb esélyesnek, de képben van még a svéd Engström Motorsport, és természetesen Zengő Zoltán csapata is.
externalFONTOS! Kérlek, állítshttp://wtccblog.hu/?p=3138Noned be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Újabb szenzációs bejelentést tett a Zengő Motorsport
TEGNAP 08:38
Hungaroring
Már kaphatók a belépők a magyarországi WTCR-futamra
TEGNAP 19:25