Honda_box_13

Fotó: Eurosport

A Honda motorsport menedzsere szerint ha lesz is némi előnye a Citroënnek a 2014-es WTCC szezon rajtjánál, azt a japán márka hamar ledolgozza majd, és rövid időn belül egy szinten lesz a franciákkal.
William De Braekeleer szerint elképzelhető, hogy az első néhány futamon nehéz lesz megfogni a C-Elysée-ket, mivel a Citroën jóval korábban megkezdhette tesztprogramját, ám a bajnokság előrehaladtával kiegyensúlyozott válnak majd az erőviszonyok.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
16 ÓRA
A Citroën készült el elsőként az új WTCC-s szabályok szerint épített versenyautóval, júliusban leplezték le a C-Elysée-t, amit azóta több alkalommal teszteltek európai versenypályákon, köztük a Hungaroringen is. Ezzel szemben a Honda várhatóan január 16-án gurítja először pályára az új Civic-et.
"Tisztában vagyunk azzal, hogy az egyik riválisunkhoz képest lemaradásban vagyunk az autó fejlesztése terén. Emiatt elképzelhető, hogy a szezon elején lesz némi eltérés a két márka versenyképessége között" - mondta De Braekeleer az Autosportnak.
"Ennek ellenére bízunk abban, hogy a szezon során utol tudjuk érni őket. Egyáltalán nem aggódunk. Természetesen előnyt jelent számukra, hogy hamarabb kezdhették meg a tesztprogramot, ám vannak dolgok, amik mellettünk szólnak."
"Nevezetesen, az az egy év tapasztalatunk, amit tavaly szereztünk a WTCC-ben. Az összegyűjtött adatoknak köszönhetően pontosabb munkát tudunk végezni idén."
De Braekeleer szerint az sem jelent plusz terhet a Hondának, hogy a gyártók címvédőjeként kezdi a 2014-es évet, hiszen elsősorban egyéni célokat fogalmaztak meg.
"Szeretnénk több győzelmet szerezni, és többször felállni a dobogóra, mint tavaly. Persze a világbajnoki címért is harcban akarunk lenni, de inkább az egyes versenyekre koncentrálunk. Ha ez bajnoki címet is hoz magával, az csak bónusz" - zárta De Braekeleer.
Rég volt már, hogy ekkor bizonytalanság előzte meg egy WTCC szezon rajtját. A Citroën és a Honda közti erőviszonyról néhány nap alatt teljesen ellentmondó vélemények hangzottak el. Egyesek szerint a Honda és a Chevy lesz előnyben a tapasztalatoknak köszönhetően.
Mások azt mondják, a sok teszt és a tapasztalat kioltja egymást, és nagyjából azonos szinten lesz a két márka. És tessék, van olyan meglátás is, hogy - legalábbis a szezon elején - a Citroën lesz a jobb.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32