Ma majdnem az egész napot a Hungaroringen töltöttem, ahol összesen hét autó tesztelt. Ment a két gyári Honda Gabriele Tarquinivel és Tiago Monteiroval, a Zengő Motorsport Michelisz Norbival, valamint a Proteam Mehdi Bennanival. Ott volt a gyári Lada, náluk James Thomspon és Rob Huff hajtotta az autót, és tesztelt a ROAL is, Tom Chiltonnal.
Többé-kevésbé problémamentesen zajlott a nap, a Zengő Motorsportnál volt némi műszaki gond, de a srácok megoldották, és a csapat teljesítette az előzetesen kitűzött célokat.
A gyári Hondánál Tiago Monteiro a 12-es kanyarban a gumifalba csapódott, így számára nagyjából másfél órával rövidebb lett a tesztnap. Szerettem volna beszélni vele, de annyira elhúzódott a briefing, hogy már nem tudtam megvárni.
WTCR
HIVATALOS! Négy autóval tér vissza idén a Zengő Motorsport a WTCR-be
10 PERC
Beszéltem viszont Bennanival, Tarquinivel illetve Victor Shapovalovval, ezeket az interjúkat a holnapi nap során olvashatjátok a WTCC Blogon. A Zengő Motorsportnál úgy döntöttek, nem nyilatkoznak a tesztről, ám ennek semmi köze az eredményhez, már hétfőn elhatározták a csapatnál, hogy nem kommentálják az eseményeket.
Megvannak a tesztnap eredményei, ám nincs értelme túl nagy figyelmet szentelni nekik, hiszen Michelisz Norbi például végig erősen kopott gumikon ment, a cél ugyanis nem a köridők lefaragása volt, hanem egyes beállítási lehetőségek kipróbálása, ahhoz pedig bőven elég, hogy Norbi hogyan érzi magát az autóban.
A hungaroringi teszt első napjának végeredménye:

Teszt_hun_eredmeny

Fotó: Eurosport

WTCR
Újabb két Hyundai csatlakozik a WTCR mezőnyéhez
5 ÓRA
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21