Zengo_utcai_honda

Fotó: Eurosport

Juni György írása a Zengomotorsport.hu oldalról.
2013-ban új autó „illatát” érezni kevesek kiváltsága, velünk mégis megtörtént. A Honda hazai márkakereskedői nem nézték sokáig, hogy „békávézunk”, az utcai zengős flotta megérkezet, nagyon köszönjük!
WTCR
Boldizs Bence a Cupránál kétszer erősebb GT-autót próbálhatott ki
18 ÓRÁJA
Amikor Michelisz a BMW kulcsait letette, egy pillanatra „földönfutó” lett, de tényleg csak egy pillanatra. Aztán mire eszméltünk, a Honda hazai varázslói megleptek minket három különböző egyéniséggel. Két Civic és egy Accord immáron csapatunk tagja.
Tényleg szép pillanat volt, Norbi arca ragyogott a boldogságtól. A karbon-kit és a piros fényezés igazi hardcore racing érzést kölcsönöz az autójának, közben a technika egy jól fenntartható 150 LE dízel erőforrással támogatja a hosszú pécsi utakat.
Egy Civicbe huppanni még különlegesebb érzés, mert a belső hangulattal, vagy egy évtizeddel mindenki előtt járnak, igazi űrhajó érzet, de ez így van már vagy 7-8 éve. Máig emlékszem, amikor az új formátumú karosszéria bemutatója volt, és a Totalcarban Bazsó szkafanderben fogadta az akkori új Civicet. De arra is emlékszem, hogy Blazsej doktor Civicje sem volt semmi. Kerek ablakocskája volt hátul, ami a hetvenes években az űrtechnikát jelentette. Abban viszont minden autó egyforma, hogy újkorában, jellegzetes újszaga van, és ez listaártól független.

Zengo_utcai_honda_norbi

Fotó: Eurosport

A válság kitörése óta vígasztalom magamat azzal, hogy nem kell új autó. Ezer érvet lehet felhozni miért jó a régi, de, amikor beleülsz egy vadiújba, az mégis egészen más. Ez, tényleg egy felemelő érzés. Finoman suhanunk, Zengő előttem a dízel Accorddal, ötvennél húzom a hatodikat a Civicben, ez benzines, 1.8-as. Szinte simogat a vastag sportos bőrkormány, és, hát, az a váltó… Nos, az mind a három autóban egyformán álom. Az életben ilyen lassan nem vezettünk, pedig menne mindegyik, azt elhihetitek. Csak az a helyzet, hogy nagyon jó finomkodni velük. Teljes csendben, biztonságban krúzolunk, de szép délután volt. Olyan érzés mintha születne egy 23 éves „trendi” sportoló fiad egyik pillanatról a másikra. Mindent tud, amit kell, benne a Honda teljes tudása, egy élet tapasztalata és mégis friss, és fáradhatatlan. Egy új autóban lelassul az idő. Lassan viszed, mint egy kisbabát, és illata is van, mint egy újszülöttnek. Nincs rohanás, nincs acsarkodás, csak a jó érzet marad.
Most először érezzük, hogy nem ügyfelei, hanem partnerei vagyunk egy gyárnak. Most először érezzük, hogy tényleg megbecsülnek minket, belátnak a lelkünkbe és valóban részesei vagyunk az eseményeknek és nem csak bérlői.
Este még összebeszéltünk Zolival:
- Na, Dzsordzsi, milyen a Hondád? - A hangján éreztem, hogy talán jobban meg van hatódva, mint Norbi vagy én.
- Jó, bizony nagyon jó! Lepergett az utóbbi tíz évünk, a rengeteg munka és reménytelennek tűnő pillanat, és jó volt a hangját „mosolyogni” hallani.
Köszönjük, tényleg!
WTCR
Kanyart neveztek a Túraautó Világkupa bajnokáról
21/09/2021 15:05
WTCR
Egy döbbenetes szám, ami megmutatja a TCR sikerét
20/09/2021 08:51