Tarquini_arg_honda

Fotó: Eurosport

Szeretem Horiucsi úr nyilatkozatait olvasni, hiszen mérnökemberként hiányzik belőle a profi autósportot lassan teljesen kilúgozó PR gondolkodás. Ha műszaki szempontból valamit szeretnénk megtudni a Hondákról, őt kell kérdezni.
Az időmérő edzést követő elemzésben a Honda motortervező zsenije a japánok legújabb fejlesztését boncolgatta.
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
17 ÓRÁJA
"Portóban egy túlságosan agresszív motorhangolással próbálkoztunk, és ez eredményezte a két turbómeghibásodást. A szünetben ezért egy új szoftvert készítettünk, amely egyrészt megtartja az előző által élért teljesítmény növekedést, de közben kiküszöböli ezt a kockázatot. Szombaton mindhárom autó ezzel az új beállítással futott, és elégedettek vagyunk az eredménnyel" - mondta Horiucsi Daiszuke.
A gyári csapatból Gabriele Tarquini végzett előrébb, ő közvetlenül Michelisz Norbi privát Hondája mögött, a negyedik helyen zárt.
"A Q2 végén egy nagyon gyors körön voltam éppen, de sajnos a forgalom miatt rengeteg időt veszítettem. Ennek ellenére örülök a negyedik helynek, és annak, hogy egy másik Hondával együtt a második sorból indulhatok. Vasárnap a rajttól kezdve támadnunk kell, és szeretnék dobogóra állni" - mondta Tarquini.
Tiago Monteiro autójában sajnos motort kellett cserélni a szabadedzések során, ami miatt az első futamon az utolsó helyre sorolják majd vissza. A portugál ezt figyelembe véve versenyzett az időmérőn, és a 10. helyet próbálta megközelíteni.
"Fontos volt számomra, hogy rendesen megtanuljam ezt az új pályát, és végül biztató időket tudtam futni. A stratégiámat annak megfelelő alakítottam, hogy a második futamon a fordított rajtrács lesz érvényben, és végül a második sorba kvalifikáltam magam, ahonnan esélyem lehet egy dobogós helyezésre" - tette hozzá Monteiro.
A Hondák Termasban 40 kilóval könnyebbek mint a Chevyk, és ez a gumikopásban is jelentkezhet majd a futamok során.
Fotó: WTCC Media
Írta: Lanti
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48