Holland_BTCC

Fotó: Eurosport

Bár néhány hete a WorldTouringCars-nak még úgy nyilatkozott, hogy nem teljesen biztos a WTCC-s program elmeszelése, nagyon úgy tűnik, hogy Robb Holland és a Rotek Racing meghozta a végső döntést, és nem a Túraautó Világbajnokságon képzelik el a közeljövőt.
Az amerikai és csapata idén tavasszal vásárolta meg az Arena Motorsporttól a tavaly még James Nash és Tom Chilton által vezetett Ford Focuszokat, azzal a szándékkal, hogy a Sonomában csatlakozzon a WTCC mezőnyéhez.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Időközben viszont eldőlt, hogy az FIA 2014-ben bevezeti az új technikai szabályokat, azaz Holland alig fél évet versenyezhetett volna az autókkal. Persze előttük is nyitva áll a régi S2000-es autók számára engedélyezett fejlesztőcsomag lehetősége, ám az egy vagyonba kerülne (a Chevrolet esetében is valószínűleg a gyár állja a számlát), és rengeteg a bizonytalanság.
Holland a mögöttünk lévő hétvégén ismét a Brit Túraautó Bajnokságban vendégeskedett, majd a TouringCarTimes-nak adott interjút, amiből úgy tűnik, megszületett a döntés a WTCC-s programmal kapcsolatban.
"Jelenleg azon dolgozunk, hogy jövőre összehozzunk egy teljes szezont (a BTCC-ben). Még nem látom át pontosan, hogy miként fog működni a dolog, de igyekszem meggyőzni a csapatomat, a Rotek Racinget, hogy itt lenne a helyünk" - mondta Holland.
"A WTCC-s terveket jegeltük. Sajnos az eredetileg 2015-re ígért új szabályokat már jövőre bevezetik, és most nem ez (a WTCC) az ideális hely egy privát csapat számára."
Holland elképzelhetőnek tartja, hogy saját autót építenek az NGTC szabályrendszerben, de az sem kizárt, hogy a meglévő technikák közül választanak egyet.
A hétvégén Snettertonban a Tony Gilham Racing színeiben egy Vauxhall Insigniával indult az amerikai pilóta, legjobb eredménye pedig egy 14. hely volt a harmadik futamon.
Fotó: Bryant Photography
Írta: Lanti
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21