JAS_honda_muhely

Fotó: Eurosport

Az elmúlt hetekben a Citroen valósággal lesöpört mindenkit a színről a hírek világában. A franciák bejelentették, hogy jönnek, aztán bemutatták az új autót, majd nyilvánosságra hozták, hogy leigazolták a háromszoros világbajnok Yvan Mullert.
Az új márka elsöprő hírei mellett kevesen rúgtak labdába a infó-piacon, a magyar olvasók figyelme azonban még az új Citroen láttán is a Honda felé irányult.
Hungaroring
A helyszínről nézné a hungaroringi WTCR-hétvégét? Íme a feltételek
10/06/2021 20:20
Mi a helyzet a japánoknál? Hogy állnak ők az új autóval? Volt-e már teszt? Ha igen, mikor és kivel? Ha nem, mikor lesz? Mikor mutatják be végre az új Civicet?
Csupa jogos kérdés, hiszen tavaly ilyenkor a jelenlegi autó (pontosabban annak prototípusa) már javában gyűjtötte a tesztkilométereket, Andrea Adamo főtervező mégis arra panaszkodott a idén télen, hogy rövid volt a felkészülési időszak.
A sok kérdéstől és saját kíváncsiságunktól hajtva utána jártunk, hogy áll a Honda az új autóval.
"Mihelyst megkaptuk a 2014-es szabályok első részleteit, elkezdtünk dolgozni az új kasztnin. Elsőként az autó aerodinamikai konstrukcióját építettük meg, amellyel a szélcsatornában dolgozhatunk. Az első (szélcsatornás) tesztek is megtörténtek már" - mondta Alessandro Mariani a WorldTouringCars-nak.
"A 2014-es Civic prototípusa várhatóan az idei év legvégére készül el."

JAS_muhely_1

Fotó: Eurosport

Információink szerint még Makaó utánra is szélcsatornás tesztek vannak betervezve, úgyhogy tényleg csak az esztendő végére készülhet el az új Civic.
Hogy erről Andrea Adamo mit gondol, azt inkább nem szeretném tudni. Ha a tavalyi, júliusi teszt kései volt, akkor ez... Persze itt már nem egy teljesen új autóról van szó, de mégis, rengeteg minden változik majd.
Bár a Citroen nyitottsága után valami hasonlót reméltünk a japánoktól is, Mariani úr arról tájékoztatott minket, hogy a Honda nem kíván fényképet közzétenni az új Civic szélcsatornás tesztjéről. Azt viszont a JAS főnök is megerősítette, hogy legalább négy új autót építenek 2014-re.
Az új Civic tehát épül, pályán azonban valószínűleg a tél során tesztelik majd, ami jelent némi hátrányt, a Citroen ugyanis már a nyár végén és az ősz során is intenzív tesztprogramot tervez. Persze az ő helyzetük könnyebb, a JAS ugyanis a fejlesztőmunka mellett négy tengerentúli versenyen is indul az ősz során.
Bár a szélcsatornás tesztautóról nem tudunk képeket mutatni, íme néhány fotó a JAS műhelyről. Itt épülnek az új Hondák. (Ezeket még a télen készítettük.)

JAS_muhely_2

Fotó: Eurosport

JAS_muhely_3

Fotó: Eurosport

JAS_muhely_4

Fotó: Eurosport

JAS_muhely_5

Fotó: Eurosport

Fotó: WTCC Media, WTC
Írta: Lanti
Nürburgring
Így nem nyerhette meg hazai versenyét Luca Engstler
09/06/2021 07:53
WTCR
Összefoglaló a második nürburgringi futamról - 2021
09/06/2021 07:30