A WTCC-t promótáló Eurosport Events ma hivatalos közleményben jelentette be, hogy a Peking mellett található GoldenPort Motor Park veszi át a szeptember közepére tervezett sonomai verseny helyét a naptárban, mivel a komptársaság módosított menetrendjével megoldhatatlan lett volna a logisztika az észak-amerikai pálya és Sanghaj között.
A hajó eredetileg szeptember 17-én indult volna Oakland kikötőjéből, ám ezt a járatot törölték, a következő pedig csak szeptember 21-én hajózik ki, amely viszont már túl késő ahhoz, hogy a mezőny időben megérkezzen az október 12-ei sanghaji hétvégére.
"A WTCC tulajdonosaival egyeztetve több lehetőséget is megvizsgáltunk, köztük az új időpont kijelölését és a légi szállítást, ám végül nem találtunk olyan működőképes megoldást, amivel Sonomát megtarthattuk volna a naptárban" - mondta Francois Ribeiro, az Eurosport Events motorsport menedzsere."Kínai partnerünk, a CTCC (Kínai Túraautó Bajnokság) szervezője gyorsan reagált a helyzetre, és saját naptárát módosítva összehozott egy versenyt Kínában, egy héttel a sanghaji hétvége előtt. Ennek köszönhetően a WTCC Kína két legfontosabb tartományában is fordulót rendezhet, és növelheti népszerűségét a legnagyobb autóipari piacon. Ezen kívül az egyszerűsödő logisztikával a csapatoknak is megspórolunk némi pénzt."
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
TEGNAP 17:30
A helyszínnel együtt tehát az időpont is változik, a szeptember 14-ei hétvégét törölték a naptárból, a pekingi futamra pedig október 5-én került sor.
"A CTCC és WTCC jól passzol egymáshoz, és könnyen tudunk közös hétvégéket szervezni. A Beijing GoldenPort egy nagyon más pálya, mint Sanghaj, és lehetőséget ad majd a kínai nézőknek, hogy igazán szoros és intenzív túraautó versenyeket láthassanak. Szintén különleges élmény lesz találkozni Ma Qing Hua-val, aki korábban a CTCC-ben versenyzett. A Moszkvában aratott győzelme figyelemreméltó visszhangot keltett Kínában" - tette hozzá Xia Qing, a CTCC promótere.
A hoppon maradt sonomai szervező udvariasan és sportszerűen búcsúzott a WTCC-től. A pályával kötött három éves megállapodás idén járt le, és a jelenlegi helyzetet ismerve egy ideig biztosan nem tér vissza a bajnokság az Egyesült Államokba.
"Sajnáljuk, hogy búcsút kell mondanunk azoknak a fantasztikus versenyeknek, amelyeket a WTCC hozott Sonomába az elmúlt két év során. A legjobbakat kívánjuk az összes résztvevőnek és a bajnokságnak" - fogalmazott Steve Page.
Az új kínai pályáról korábban már írtam, a részleteket ITT találjátok.
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00