nagynorbi_fiaetcc_chevrolet_cruze_perspective_front

Fotó: Eurosport

Ma reggel hivatalosan is bejelentették, hogy Nagy Norbi 2014-ben is a Túraautó Európa-bajnokságon szerepel majd, ám az eddig használt kupás SEAT Leónt és az SMT géposztályt egy S2000-es Chevrolet Cruze-ra és a TC3-as kategóriára cseréli majd.
Norbi csapatot is vált, a Zengő Junior Team kivonult a sorozatból, így a 19 éves magyar pilóta egy új alakulatnál, a MGS Racingnél folytatja, amelynek szakmai irányításáért Cselényi Balázs, az MNASZ Sporttanácsának nemrég megválasztott egyik tagja felel.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
Ahogy arról korábban már írtunk, az MGS a WTCC-be távozó Dusan Borkovic autóját vásárolta meg, amivel a szerb pilóta tavaly futamot is nyert az Európa-bajnokságon, és harmadik lett az összetettben.
“A 2013-as év egy tanuló időszak volt számomra, hogy megismerjem a pályákat, és az ETCC-ben való versenyzési stílust. Elmondhatom, hogy sok izgalmas percet éltem át a régi autómban. Már alig várom, hogy a Chevrolet Cruze –zal körözzek a pályákon. Nagy reményekkel és örömmel várom a szezont" - mondta Norbi, aki tavaly mutatkozott be az EB-n, és hetedik lett a kupás SEAT-ok között.

NAGY_NORBI_4

Fotó: Eurosport

A szívó 2.0 literes Chevy már megérkezett Magyarországra, néhány héten belül pedig az első ismerkedő tesztre is sor kerülhet.
"Márciusban kezdődnek a tesztek, addig is minden percet kihasználok, hogy az autóm közelében legyek, a szerelésben és a beállításokban is szeretem kivenni a részem. Minden porcikáját ismernem kell, a legjobb haverok leszünk reményeim szerint."
Norbi számára nagy kihívás lesz az ex-WTCC-s technika megszokása (ezek az autók 2010-ig mentek a VB-n), új csapatfőnöke pedig a váltás okairól is beszélt.
“A szabályrendszer módosítása egyértelművé tette, hogy az eredményes szereplés érdekében szükséges a korábbi versenyautó, a SEAT Leon Supercopa lecserélése, illetve a megfelelő technika kiválasztása. Hosszas egyeztetés után döntött a csapat a S2000 Chevrolet Cruze mellet, melyet korábban Alain Menu használt a túraautó világbajnokság futamain” - mondta Cselényi.

nagynorbi_fiaetcc_chevrolet_cruze_perspective_back

Fotó: Eurosport

2014-től már a frissebb ex-WTCC-s technikákkal (1.6 turbó) is lehet nevezni az Európa-bajnokságra, így Nagy Norbi esélyi nagyban függnek attól, hány TC2-es autó lesz a mezőnyben. Ha a nagy részük marad a WTCC-ben, vagy Ázsiába költözik, úgy akár egy-két dobogós helyezés sem kizárt, de nem árt tudni, hogy Norbi a feje tetejére is állhat, a TC3-as Cruze akkor sem lesz pariban az 1.6 turbós gépekkel.
Az ETCC idén is ötfordulós lesz, ebből négyszer a WTCC betétfutamaként megy majd, egyszer pedig önálló hétvégét rendez Szicíliában. Íme Nagy Norbi 2014-es naptára:
Április 20. - Paul Ricard (WTCC)
Május 11. - Slovakiaring (WTCC)
Május 25. - Salzburgring (WTCC)
Június 22. - Spa-Francorchamps (WTCC)
Szeptember 28. - Pergusa (önálló)
Az MGS Racing az ETCC mellett egyébként a Zóna kupa Endurance bajnokságában is indít pilótákat 2014-ben.

nagynorbi_fiaetcc_chevrolet_cruze_side

Fotó: Eurosport

U.i.: Üzenem a csapatnak, hogy fánk telitalálat volt!!! :) :) Ahogy megkaptam a csomagot, az volt az első gondolatom: "legyen benne édeséééég." Aztán jól lehűtöttem magam, hogy: "hülye vagy Lanti, sajtócsomagban nem szoktak édességet küldeni. Ülj le, egyes!" :) :) És mégis!!! :)

nagynorbi_fiaetcc_chevrolet_cruze_front_top

Fotó: Eurosport

Fotó: Nagy Norbi sajtó
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05