Két napja még csak feltételes módban beszélhettünk róla, mára hivatalos lett: 2015-ben a legendás 26 kilométeres Nürburgring Nordschleifén (és nem a korábban említett 21 km-es körön) rendez fordulót a Túraautó Világbajnokság.
A Motorsport-Total újságírója, Stefan Ziegler ma személyesen lehetett jelen azon a sajtótájékoztatón, amelyet a WTCC első embere, Francois Ribeiro és Nürburgring vezetői bejelentették a megállapodást.
A német honlap későbbre ígéri a részleteket, így egyelőre nem tudni, pontosan mikor, és milyen formában rendez versenyt a világbajnokság legendás körön. A hírek korábban arról szóltak, hogy kettő helyett csak egy futam lesz, hiszen a 60 kilométeres táv kevesebb mint három kört jelentene a Nordschleifén.
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
2 ÓRA
Ami pedig az időpontot illeti, valószínűleg a 2015-ös Nürburgring 24 órás egyik előversenye lesz a WTCC futam. A részletekre ugyan még várni kell, a pilóta első reakcióját viszont ismerjük az MST-nek köszönhetően.
Tiago Monteiro: "Ez nem lehet igaz! Csodálatos!"José Maria Lopez: "Óriási ötlet, bár egy kicsit örülten hangzik, nem igaz? De a Nordschleife a világ legjobb pályája."Tom Coronel: "A Zöld Pokolban versenyezhetünk! Azt hiszem ez volt minden WTCC pilóta álma!"Sebastien Loeb: "Remek hírek. Élvezetes és különleges pillanat lesz."Rob Huff: "Ez mega!! Ha lesz verseny, amit mindenki meg akar nyerni, akkor az a Nordschleifén lesz."Yvan Muller: "WTCC a Nordschleifén? Érdekesen hangzik. Ez lehet az Európai Makaó."Gabriele Tarquini: "Ez lehet a WTCC Monacója. Csak az a baj, hogy már kezdek öreg lenni ahhoz, hogy az összes kanyart megjegyezzem. 26 km? Jézusom!"
A Nordschleifén rendezendő futam sok érdekes kérdést felvet, például, hogy hogyan bírják majd a gyűrődést a 60 km-es távra tervezett Yokohama gumik, és hogyan tankolják meg 120 vagy még annál is több kilométerre azokat az autókat, amelyekben jelenleg a sprinttávhoz megfelelő benzintank van? Ám amíg ezekre a kérdésekre választ várunk, nézzünk meg egy kört a Nordschleifén.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
11/05/2021 08:52
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32