Loeb_arc_citroen

Fotó: Eurosport

A Citroen ma megtette a hosszú hónapok óta várt bejelentést, amely szerint 2014-ben gyári csapattal csatlakoznak a Túraautó Világbajnokság mezőnyéhez. A francia gyártó először tavaly ősszel a Párizsi Autószalonon pendítette meg a témát, azaz közel egy évet kellett várni a hivatalos döntésre.
"A Citroen Racing az elmúlt hónapokban részletesen megvizsgálta a (WTCC-s) program lehetőségeit. A WTCC megfelel sok olyan szempontnak, ami a Citroen számára fontos: ilyen a jelentős médiaháttér, az alacsony költségvetést biztosító szabályrendszer és az egyedülállóan nemzetközi versenynaptár" - mondta Frederic Banzet, a Citroen ügyvezetője.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"Ez lehetőség nyit számunkra, hogy olyan ígéretes piacokon erősítsük a márka jelenlétét, mint Kína, Oroszország vagy Dél-Amerika."
Az újabb (a Honda és a Lada mellett a harmadik) gyártó érkezésén kívül a WTCC számára óriási pluszt jelent, hogy a Citroennel egy igazi világklasszis, a kilencszeres ralivilágbajnok Sebastien Loeb is csatlakozik a bajnoksághoz.
"Nagy öröm számomra, hogy egy újabb fejezetet írhatunk a közös történetünkbe. Alig várom, hogy végre elkezdődjenek a tesztek, közben pedig ezt az átmeneti évet arra használom, hogy csiszoljam a pályaversenyzői képességeimet."
"Nem számítok arra, hogy már az elején győzni tudok, de egy nap mindenképpen szeretnék elérni oda" - mondta Loeb.
A bejelentés mellett a Citroen azt is megerősítette, hogy a wtcc-s szerepvállalás nem veszélyezteti a márka raliprogramját, mivel három éves megállapodásuk van Abu Dhabival.
Egyes hírek szerint az érdeklődő gyártók közül sokan a Citroen bejelentésére vártak, így nem kizárt, hogy hamarosan újabb jó hírek érkeznek 2014-gyel kapcsolatban.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21