Alessandro Mariani, a JAS Motorsport első embere realistán nyilatkozott a csapat ultramodern lakókamionjában, amikor arról kérdeztem, mennyire hisz a mai teszten látottaknak.
"Semennyire! Nem tudjuk, a Citroen használt-e új gumikat, vagy Paul Ricardon levetett szettel mentek. Ráadásul még a mi autóink sem voltak tökéletesek. Mi a Franciaországban használt beállításokkal mentünk, úgyhogy biztosan fogunk fejlődni, de ez igaz lesz az ellenfelekre is" - mondta Mariani a WTCC Blognak.
Rákérdeztem, hogy a Honda beállításánál mekkora segítséget jelentenek a tavalyi futamon szerzett tapasztalatok, amire elég egyszerű volt a válasz: "nulla".
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
7 ÓRA
"A versenyzőknek nyilván jelent némi előnyt, hogy mentek már itt, de annyit változtak az autók tavalyhoz képest, hogy szinte teljesen a nulláról kell indulnunk" - zárta az olasz csapatfőnök.
Azóta sikerült beszélnem José Maria Lopezzel, aki egy szót hangoztatott folyamatosan: tough, azaz nehéz. A Citroennél úgy látják, nem lesz könnyű hétvégéjük a súlykülönbség és a riválisok fejlődése miatt.
"Változott a helyzet a legutóbbi hétvégéhez képest! Egy kicsit nehezebb a helyzetünk, hiszen ezen a pályán a plusz 60 kiló sokat számít. Azt nem tudom, marad-e ez a különbség a hétvége egész során, de arra számítok, hogy nehéz dolgunk lesz" - mondta Lopez a WTCC Blognak.
"Szerintem az ellenfelek folyamatosan javulnak majd. Bennünk már nincs annyi tartalék, hiszen alaposan kiteszteltük az autót, ők viszont még sokat fognak gyorsulni."
"Szokás szerint megpróbáltunk minél több beállítási lehetőséget kipróbálni, de nem nagyon tudtunk még a holnapi napra készülni, ráadásul valószínűleg esni is fog. Nekem is szoknom kell még a pályát, hiszen már több mint nyolc éve mentem itt utoljára" - zárta Lopez

Zengo_box_hun

Fotó: Eurosport

Percekkel ezelőtt ért véget a WTCC 30 perces tesztje itt a Hungaroringen, és meglepő sorrendet mutat az eredményjelző tábla. Az élen a Hondák, a Citroen pedig egyelőre hátrányban.
Mivel most itt vagyok a helyszínen, nem kezdek el találgatni, inkább megpróbálok infókat szerezni az illetékesektől. Azt viszont saját szemmel is láttam, hogy Sebastien Loeb autójában rugót cserélt a Citroen, tehát náluk is meg a próbálkozás.
A franciáknak van tapasztalatuk a Hungaroringről, de nem sok, így némileg hátrányból indulnak a többiekkel szemben.
A teszt után egyből sikerült beszélnem Michelisz Norbival, aki az ötödik helyen végzett négy tizedes hátránnyal.
"Fura volt az érzés, az elején küzdöttünk az autóval és a végén is, ám úgy érzem, nem olyan területen van gond, amin ne lehetne javítani. Összességében annak örülök, hogy a hondások ott vannak az elejében, azaz talán erőből is lehet esélyünk az időmérőn. Pici dolgokat kell változtatni" - mondta Norbi a WTCC Blogon.
A Citroenek a hatodik, nyolcadik, kilencedik helyen zártak, ám Norbi szerint nem feltétlenül ez a reális erőviszony.
"Szerintem kicsi az esély arra, hogy ez legyen a realitás. Nem tudom, pontosan mi volt a helyzet náluk, és nem hiszem, hogy bárki is taktikázna a Citroennél, de egyelőre gyanúsnak tűnik a helyzet" - zárta Norbi.
A magyar pilóta most elemzi a történteket Bári Gergővel, én pedig megpróbálok beszélni a többi csapattal.
A teszt végeredménye:

Hun_teszt

Fotó: Eurosport

Fotó: WTCC Blog
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22