Eldőlt, hogy Johnny Herbert nélkül érkezik a hétvégén hazánkba a Superstars túraautó sorozat, a korábbi brit pilóta helyét viszont egy másik egykori forma-1-es versenyző, Christian Klien veszi át. A tavalyi bajnok Swiss Teamnél az eddigi fordulók során Herbert mellett több jól ismert világsztár, például Mika Salo és Christian Fittipaldi is megfordult. Klien, aki tavaly az ausztrál V8 Supercars sorozatba is belekóstolt a Hungaroringen ül majd először a Maserati Quattroportéban. 
"Versenyzőként nehéz lett volna nemet mondani egy olyan lehetőségre, melyben egy 500 LE-s autóval ismét összemérhetem magam régi barátommal, Tonio Liuzzival. Ez a verseny tökéletesen beleilleszthető az egyébként igen szoros időtervembe. Hétvégenként a Williams csapat F1-es szimulátorával dolgozom, egyébként pedig sokat tesztelek Ausztráliában a Walkinshaw Racingnél. De a készségek és a reflexek sosem lehetnek elég élesek. A Superstars verseny jó felkészülés lesz az előttem álló jelentős megmérettetésekre, mint például a snadowni és a bathursti V8 Supercars forduló" - nyilatkozta Klien az Autosport magazinnak.
A 29 éves osztrák az F3 Euroseries és az F3 Zantvoort Masters 2003-as megnyerésével vált először ismerté, a következő szezonra pedig egyből szerződést is kapott a Jaguar forma-1-es csapatától. 2005-ben a Jaguart megvásárolta a Red Bull, Klien viszont maradt, sőt 2006-ban is a milton keynes-i istállónál ment. A következő három évet tesztpilótaként töltötte, többek között a Honda és a BMW kötelékében. 2010-ben néhány futam erejéig visszatért a HRT-hez. Összesen 49 F1-es versenyen indult, legjobb eredménye pedig egy ötödik hely volt 2005-ben, Kínában.
WTCR
Az estorili WTCR-hétvége minden perce magyarul az Eurosporton
3 ÓRÁJA
2008-ban és 2009-ban a Peugeot gyári csapat tagjaként részt vett a Le Mans 24 óráson, előbbi esztendőben Franck Montagny és Ricardo Zonta társaként harmadik lett. 2011-ben tagja volt az Aston Martin AMR-One-nal kínosan leszereplő gyári alakulatnak is. Tavaly egy futamon rajthoz állt az ausztrál V8 Supercarsban, idénre pedig további versenyek vannak kilátásban.
Herbert távolmaradását sajnáljuk, és ezúton kívánunk neki boldog 48. születésnapot. :D
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
22/06/2021 11:23
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30