Folytatódik az ázsiai versenyzők rotációja a Campos Racing csapatnál, Suzukában egy újabb távol-keleti pilóta mutatkozik be a spanyol alakulat színeiben. A Campos John Filippi állandó SEAT-ja mellett rendelkezik egy másik TC2T-s Leónnal is, amelyet elutaztatott az ázsiai versenyekre, hogy ott helyi pilótáknak adja bérbe.
Pekingben a némi WTCC-s tapasztalattal már rendelkező Michael Soong vezette az autót, Sanghajban pedig a tökújonc William Lok kapott lehetőséget a fiatal francia mellett. Az elődök azonban nem jártak szerencsével, Soong az első futamot ugyan befejezte, de a másodikon kiesett, Lok pedig már az elsőn összetörte a SEAT-ot, így a másodikon rajthoz sem állhatott.
A Kwong név hallatán az ismerősség melengető érzése lehet úrrá a legfanatikusabb Túraautó Vb rajongókon, de el kell őket szomorítsam: ez a Kwong nem az a Kwong. Nem mintha AZ a Kwong akkora hőstetteket hajtott volna végre, de a tisztánlátás kedvéért azért érdemes megjegyezni: tavalyelőtt a 31 éves Eric Kwong állt rajthoz Sanghajban egy Chevrolet Cruze-zal, új barátunkat pedig Henrynek hívják. A nevükön kívül közös bennük, hogy mindketten hongkongiak, és az sem lepne meg, ha testvérek volnának, hiszen korábban versenyeztek is együtt ázsiai endurance futamokon. Utóbbit viszont eddig senki sem erősítette meg.
WTCR
Hivatalosan is bejelentették Tassi Attila WTCR-csapatát
TEGNAP 07:45
Henry Kwong tehát újonc lesz a WTCC-ben, és bárhogy is szegezitek rám információra éhes tekinteteteket, sok érdekes adatot nem tudok mesélni a pályafutásáról. Az elmúlt két évet a kínai Volkswagen Scirocco Kupában töltötte, ahol 2012-ben második lett az összetettben. Szintén versenyzett a hongkongi túraautó bajnokságban is, ahol legjobb összetett eredménye egy hatodik hely volt. És ne feledkezzünk el a Lamborghini Super Trofeo Ázsiáról sem, ahol szintén tiszteletét tette 2013-ban.
Henry Kwong azt az 1.6 turbós SEAT Leónt vezeti majd Suzukában, amellyel Nagy Norbi is versenyzett Spa-ban, és mindkét futamon felállt a Yokohama Kupa dobogójára.
A Campos Racing mellett korábban az Engstler Motorsport is beígért egy harmadik BMW 320TC-t (azt, mivel az év elején az ETCC-ben indultak) az ázsiai futamokra, ám egyelőre úgy tűnik, egyik versenyre sem sikerült pilótát találniuk.
WTCR
Huff: figyeljenek, mert a Zengő Motorsport nagy meglepetést fog okozni
15/05/2021 19:18
WTCR
Tényleg világsztárt igazolt a Zengő Motorsport
14/05/2021 06:00