Zengo_honda_hazater_6

Fotó: Eurosport

Haza érkezett Kochi-san, vagy hivatalosabb nevén a Zengő Motorsport TC2-es Honda Civic-je, amivel a csapat 2013-ban egy győzelmet és hét dobogós helyet szerzett a WTCC-ben. Az autót november elején tették konténerbe Makaón, és mivel ezúttal nem kellett sietni, csak nemrég érkezett meg Európába.
Az elmúlt hónapokban több találgatás is napvilágot látott az autó jövőjéről, ám most kiderült, a javítást nem a Zengő Motorsport fogja elvégezni. A felújítása anyagi terheinek elosztása pedig valószínűleg titok marad a nyilvánosság számára, és ezzel nincs is semmi baj.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
A Zengő Motorsport videóra vette a sokat megélt autó érkezését, Menczel Kriszitán, a csapat vezetőszerelője pedig részletezte kicsit Kochi-san helyzetét.
"Makaóban betettük a konténerbe, de előtte a futóművet vissza kellett szerelni, mert az logisztikai alapkövetelmény, hogy a futóműnél fogva lehessen emelni az autót. Ezen kívül viszont semmi máshoz nem nyúltunk. Ebben az állapotában hajózott ki, is kb. egy héttel ezelőtt futott be Antwerpenbe" - mondta Krisztián a 'zengomotorsport.hu'-nek.
A narancs-fekete Civic azonban nem tölt sok időt Magyarországon, hamarosan indul tovább a gyártó JAS Motorsport olaszországi központjába.
"Az autó története a JAS Motorsportnál fog folytatódni. Azt kérték, hogy abban az állapotban küldjük el nekik, ahogy a konténerbe bekerült, mivel a javításokat ők akarják elvégezni rajta, a motort pedig minél hamarabb vissza kell küldeniük Japánba a Mugennek tanulmányozásra."
A Zengő Motorsport első Civic-je sok fejfájást de még több örömet okozott a csapatnak és a rajongóknak. Csak kicsivel a 2013-as évad rajta előtt készült el, így még bejárató tesztet sem tudtak tartani vele. Nem meglepő tehát, hogy az első két hétvégén elárasztották a műszaki gondok a magyarokat.
A Szlovákiaringtől kezdődően azonban fokozatosan megnyugodtak a kedélyek, jöttek az eredmények, és Norbi is egyre többször nyilatkozott új, megszerette a Hondát. A suzukai győzelem után pedig valószínűleg hivatalos családtaggá avatták Kochi-San-t a Michelisz famíliában.
Hogy pontosan mi lesz a sorsa, még nem tudni. A Zengő Motorsport cikke szerint nem kizárt, hogy bemutató autóként támad fel, vagy felújítják, és valahol máshol visszatér a versenypályára. Egy biztos, emlékezni fogunk rá, és sokkal inkább jó szívvel, mint haraggal.
Kochi-san hazatér, képekben:

Zengo_honda_hazater_1

Fotó: Eurosport

Zengo_honda_hazater_2

Fotó: Eurosport

Zengo_honda_hazater_3

Fotó: Eurosport

Zengo_honda_hazater_4

Fotó: Eurosport

Zengo_honda_hazater_5

Fotó: Eurosport

Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21