A Túraautó Világkupa állandó szórakoztatóközpontja ezúttal is aktív pihenéssel tölti a telet: Tom Coronel  ezekben a napokban ikertestvérével, Timmel, és a saját építésű Buggy-jukkal rágja át magát Szaúd-Arábia sivatagjain. 

Az első három Dakar-szakaszon komolyabb problémák nélkül túljutottak, bár így is akadt néhány izgalmas pillanat, például mikor kedden kétszer is majdnem átfordultak, amikor egy dűnéről jöttek lefele. 
A The Beast (szörny) névre keresztelt buggy eddig minden próbát kiáll, mások viszont nem voltak ennyire szerencsések. A szinten holland Bernhard ten Brinke például elég csúnyán felborult a Toyotával. A Coronel tesók megálltak segíteni neki, de már nem volt mit tenni, az autó odaveszett. 
WTCR
Ha egynél többször látnád Michelisz Norbiékat, most itt az alkalom
26/01/2022 15:59
A WTCR-ben tavaly futamot nyerő Tom-kapitányt minden kicsi hiba zavarja, bár hozzáteszi, elsősorban a kaland miatt jönnek a Dakarra. Meg hát néha még videózni is megállnak. 
"Elkövettem egy kisebb hibát, de igazából nem számít sokat. Főleg, mert elsősorban a történetekért jöttünk. Az autónk dögös, mi magunk építettük, de ahhoz azért nem elég jó, hogy a nagyokkal harcoljunk. Ha éppen jól megyünk, a második vonal elejébe tartozunk, de sajnos elég nagy a végsebesség hátrányunk"
- mondta Tom a harmadik szakasz után.
"Párszor elértünk a 160 km/h-t, de olyankor már ide-oda ugrál a Szörny. Jó lenne az elejével harcolni egy nagyon gyors autóban, de mi még ráadásul filmezni is megállunk néha a szakaszokon. Viszont szerintem vagyunk annyira tapasztaltak, hogy
(egy jó autóval)
az első 10-15 környékén végezzünk."
Három szakasz után a Coronel-tesók a 32. helyen állnak az összetettben, hátrányuk 57 perc. Szalay Balázs és Bunkoczi László valamivel mögöttük, a 41. helyet foglalja el 1 óra 22 perc lemaradással. 

Dakar-coronel-dune.jpg

Fotó: Eurosport

WTCR
Fejlesztési lehetőségért vált márkát Tassi Attila új csapata
21/01/2022 05:36
WTCR
Eldőlt! A hibrid technológia felé fordul a TCR-kategória is
17/01/2022 11:00