Muller_chilton_mar

Fotó: Eurosport

Az Autosport magazin értesülései szerint az RML karnyújtásnyira került egy megállapodástól, amelynek eredményekép a brit csapat vadonatúj, az friss technikai szabályoknak 100%-ig megfelelő Chevrolet-ket építhet 2014-re.
Ray Mallock csapata éveken keresztül az amerikai márka gyári partnereként versenyzett a WTCC-ben, és a Chevy tavalyi távozása után privátként is maradtak a Cruze-nál, amivel Yvan Muller hamarosan bebiztosíthatja negyedik  világbajnoki elsőségét.
WTCR
HIVATALOS! Négy autóval tér vissza idén a Zengő Motorsport a WTCR-be
9 PERC
Az angol hetilap úgy tudja, az RML-nél már el is kezdtek dolgozni az új autón, ám egy-két kulcsfontosságú részletet még tisztázni kell, mielőtt ténylegesen elindulhat a gyártás. A folyamatot nagy mértékben meggyorsítja, hogy az új technika a Cruze jelenlegi kasztnijára alapul majd, bár teljesen új autó lesz.
Egyelőre nem tudni, hogy az RML csak a gyártásban és a háttértámogatásban vesz majd részt, vagy saját programot is indítanak (pontosabban folytatnak) a 2014-es évadban. Kérdés továbbá az is, hogy ez a felfrissített jelenlét a Chevrolet támogatásának növekedésével is jár-e.
Az RML szerint ha minden kérdésre időben megérkezik a pozitív válasz, akár hat autóval is elkészülhetnek a jövő évi szezon rajtjáig. Amennyiben ez megvalósul, úgy 16-ra emelkedhetne az új S2000-es szabályrendszer szerint épített technikák száma. Jelen állás szerint a Honda négy, a Citroen és a Lada pedig 3-3 autóval számol.
"Megvannak a tervek, de még hiányzik a jóváhagyás. Ha minden rendben lesz, akár hat új autó és épülhet. Még Suzuka előtt eldől a kérdés, mert utána már késő lenne" - idézi az Autosport Marcello Lottit, a WTCC általános menedzserét.
Egyelőre tehát szó sincs a Chevrolet visszatéréséről, az új RML program a SEAT-hoz hasonló gyári támogatású privát rendszerben működhet jövőre. Már korábban is voltak pletykák arról, hogy az amerikaiak hajlandóak lennének pénzt fektetni abba, hogy Cruze tovább versenyezhessen világbajnokságon, ám eddig csak egy update kitről beszéltek. Annak viszont, legyünk őszinték, kevés értelme lenne, hiszen 2015-től már csak az új autók indulhatnak majd.
A Cruze motorja kifejezetten jó (díjat is nyert), az RML szakértelmét pedig senki nem kérdőjelezi meg. Ha lesz pénz a program mögött, akkor az új Chevrolet ellenfél lehet a gyári csapatok számára is. Egyelőre más megoldást nem nagyon látok, mint, hogy a gyár fektet be pénzt... Várjuk a részleteket.
Fotó: WTCC Media
Írta: Lanti
WTCR
Újabb két Hyundai csatlakozik a WTCR mezőnyéhez
5 ÓRA
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21