FIA WTCC Sonoma, USA 05-08 September 2013

Fotó: Eurosport

Fernando Monje, Hugo Valente és Michel Nykjaer is a mezőny végéről lesz kénytelen megkezdeni a két sonomai futamot, miután a felügyelők valamennyi időmérőn futott körüket törölték műszaki szabálytalanságokra hivatkozva.
A technikai átvizsgálás során kiderült, hogy a két SUNRED SEAT Leónban és a Nika Chevrolet Cruze-ban is hátrébb helyezték el a versenyzőülést, mint amit a WTCC szabályai engedélyeznek, ez pedig nem számít bocsánatos bűnnek.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
A büntetések Gabriele Tarquinit érinthetik kicsit érzékenyen, Michel Nykjaer ugyanis előtte végzett a Q2-ben, a dán hátrasorolásával pedig az olasz a tizedikről a kilencedik helyre lép előre, azaz a második futamon a pole pozíció helyett a második rajtkockából indulhat majd a Hondával. Az első rajtkockát Mehdi Bennani örökölte meg.
Nykjaer hátrasorolása tovább növeli Yvan Muller esélyeit a bajnoki címre. Sonoma előtt a francia 132 pontos előnnyel vezetett a dánt megelőzve, és ezt a kvalin még néggyel megtoldotta. Mivel a kaliforniai pályán nehéz előzni, kicsi az esély rá, hogy Nykjaer jelentős mennyiségű pontot szerezzen.
Fotó: WTCC Media
Írta: Lanti
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21