Folytatódott az eső és ezzel együtt a magyarok jó szereplése a második hungaroringi szabadedzésen: Mikel Azcona ismét második lett a Zengő Motorsport Cuprájával, miközben Tassi Atika a negyedik, Michelisz Norbi pedig a hetedik helyen zárt.


Az FP1 és az FP2 között nem intenzíven, de folyamatosan esett az eső a Hungaroringen, így a kamionok hiába köröztek az időmérőjük és az első futamuk során a pályán, a második edzésen nagyon hasonló körülmények várták a WTCR mezőnyét, mint az elsőn.
Talán pont ezért, de az időeredmények mellett a nevek is nagyon hasonlóak lettek a táblázat elején: a leggyorsabb ismét Esteban Guerrieri volt a Honda Civic Type-R TCR-el, megelőzve Azconát és csapattársát, Nestor Girolamit. 
WTCR
Az estorili WTCR-hétvége minden perce magyarul az Eurosporton
3 ÓRÁJA
Az első edzésen kisebb műszaki hibákkal küzdő Tassi Atika sokat gyorsult, negyedik lett, így a Hungaroringen mindig erős Hondák közül három is a top5-ben zárt. 
Michelisz Norbi is javított az FP1-hez képest mind helyezésben, mind köridőben, igaz, utóbbiban egyelőre egy tizedet. Meglátjuk, hogyan alakul a pálya az időmérőre, mert Tarquini első edzéses és Luca Engstler mostani ideje alapján olyan sok már nem biztos, hogy van ebben ilyen körülmények között. 
Boldizs Bence továbbra is tisztességgel helyt áll hazai pályán: ezúttal a 16. helyen végzett, miközben Kismarty-Lechner Gábor fél másodpercet gyorsult az előző edzéshez képest.
Az FP2 végeredménye:

FP2-hungaroring-2020.jpg

Fotó: Eurosport

Az időjárás előrejelzés borús időt mond a kvaliig, eső viszont nem várható. Ennek ellenére szinte biztos, hogy 15:30-ig nem fog teljesen felszáradni a pálya, úgyhogy nagyon nehéz, vegyes körülményekre kell készülni. Most sokat jelenthet majd, ha valaki jól tud rögtönözni. 
Az időmérő edzés tehát 15:30-kor kezd. Élőben az Eurosport Playeren nézhetitek Martin Haven és a többszörös  brit bajnok Matt Neal kiváló kommentálásával, majd 17:30-től felvételről az Eurosport 2-n. Utóbbi közvetítésben lesz egy örömteli bejelentés is a vasárnapi napra vonatkozóan. :)
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
22/06/2021 11:23
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30