Citroen_lada_honda_logo

Fotó: Eurosport

A Citroen nemrég Abu Dhabiban járt, a Lada és a Honda pedig ezerrel dolgozik a műhelyben az új autón. A WTCC három gyári alakulata javában készül a 2014-es szezonra, és úgy tűnik, február végén az is kiderül, ki milyen munkát végzett a tél során.
Az elmúlt hónapokban többször is felröppent a hír, hogy a gyári csapatok szeretnének kollektív teszteket tartani, ahol összemérhetik az új autókat, és még a szezonkezdet előtt információkat szerezhetnek arról, hol állnak a riválisokhoz képes.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
EGY NAP
A pletykák eddig a Hondáról és a Citroënről szóltak, a Motorsport-Total pedig Sanghaj után négy konkrét időpontot is megjelölt, amikor a francia és a japán márka közös tesztet tarthat. A WTCC Blog azonban most úgy értesült, hogy február végén a Lada is csatlakozna két riválisához az új fejlesztésű TC1-es Grantával.
"A terveink szerint február közepén tartjuk az első tesztet az új autóval, erre szokás szerint a Lada bevált pályáján, Magny-Cours-ban kerül majd sor. Ezt követően február végén lesz egy közös tesztünk a Hondával és a Citroennel, szintén Franciaországban, a Paul Ricard versenypályán" - mondta Mikhail Kozlovskiy a WTCC Blognak.

Kozlovszkij_arc

Fotó: Eurosport

A Ladánál a fejlesztőmunka jelentős részét nyilvánvalóan idén is James Thompson valamint a márka új szerzeménye, Rob Huff végzi majd, ám reményei szerint az orosz pilóta is lehetőséghez jut a szezonkezdet előtt.
A tesztprogram mellett arra is kíváncsiak voltunk, mit hallott Kozlovskiy a 2015-ös Priora programról. A WTCC Blog korábban úgy értesül, a Lada az új Priora bemutatása után jövőre már ebből a típusból építene WTCC-s autót.
"Azt én is hallottam, hogy idén mutatják be az új Priorát, és nagyon remélem, hogy mi is használhatjuk majd. Ennél több információt azonban egyelőre nem kapta a csapatvezetéstől" - zárta Kozlovskiy.
A legutóbbi hírek szerint a Lada továbbra is szélcsatornás teszteket végez a radikálisan átalakított új Grantán, az első TC1-es autó pedig valamikor január végén, február elején készülhet el.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00