Huff_Basseng_porto

Fotó: Eurosport

Az All-Inkl.com Münnich Motorsport csapata idei harmadik dobogós helyezésének örülhetett Portóban, a világbajnoki címvédő brit Rob Huff az 1-es rajtszámú Seat Leon-nal honfitársa, James Nash (Chevrolet Cruze) mögött a második helyen ért célba a vasárnapi második versenyen. Huff, aki csak röviddel a szezon kezdete előtt igazolt a szászországi csapathoz, az első futamon szintén a legjobb Seat-os pilótának bizonyult ötödik helyével. Akkor csak négy Chevrolet-s pilóta tudta megelőzni, élükön a versenyt megnyerő és a pontversenyben magabiztosan vezető Yvan Muller-rel.
Huff csapattársa, Marc Basseng is mindkét futamon pontot szerzett, egy tizedik és egy ötödik helyezést ért el. Velük szemben a balszerencsés René Münnich csapatvezető-tulajdonosnak mindkét esetben idő előtt kellett búcsúznia, először toronycsapágy-törés, majd az üzemanyag szivattyú meghibásodása miatt.
WTCR
Boldizs Bence a Cupránál kétszer erősebb GT-autót próbálhatott ki
17 ÓRÁJA
“Természetesen nem örülök ennek, de Rob és Marc révén a csapat szépen nyitotta a szezon második felét. Ez önbizalommal tölt el bennünket a következő versenyek előtt” - mondta Münnich.
Huff-nak a fékekkel gyűlt meg a baja a szűk és technikás, 4,8 km hosszú városi pályán.
“Folyamatosan korábban kellett fékeznem, mint az ellenfeleim, de sikerült őket magam mögött tartanom. Nagyon boldog vagyok, hogy a dobogóra állhattam” - nyilatkozta a brit pilóta, aki a bajnokság negyedik helyére lépett előre.
Marc Basseng különösen örült annak, hogy négy balszerencsés versenyhétvége után ezúttal ismét pontokkal gazdagodott.
“Nehéz dolgunk volt: városi pályán mentünk, ahol az út hepehupás és betonfalak szegélyezik. Ráadásul a levegő 36, az aszfalt pedig 64 celsius fokos volt. Mindent összevetve jó hétvégét zárt a csapat” - értékelt Basseng.
Közvetlenül a verseny után a Münnich csapat az összes felszerelését és autóit konténerbe rakta, hogy az később a helyi kikötőben egy hajóra kerüljön. A következő fordulóra augusztus első hétvégéjén kerül sor: a Túraautó világbajnokság első ízben látogat el Argentínába, ahol az Autódromo Termas de Río Hondo pályán mérkőznek meg a sorozat résztvevői.
Fotó: WTCC Media
Írta: Major Zoltán
WTCR
Kanyart neveztek a Túraautó Világkupa bajnokáról
21/09/2021 15:05
WTCR
Egy döbbenetes szám, ami megmutatja a TCR sikerét
20/09/2021 08:51