Orosz források szellőztették meg ma a hírt, mely szerint a jövő hétvégén esedékes argentínai WTCC hétvégén egy helyi vendégpilóta is érkezhet a mezőnybe, méghozzá egy gyári Hondával.
A pletykák szerint José Maria Lopez tavalyi győzelme a Wiechers BMW-vel, valamint idei remeklése a gyári Citroennel felkeltette az argentin pilóták érdeklődését az WTCC iránt, és igen sokan jelezték, szívesen rajthoz állnának a termasi versenyen.
Van azonban egy "aprócska" probléma, amely az év eleje óta sújtja a Túraautó Világbajnokságot: az autóhiány. Az új műszaki szabályok előrehozott bevezetése miatt ma pontosan annyi TC1-es autó létezik, amennyivel versenyeznek is a WTCC-ben, így gyakorlatilag nulla a mozgástér.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
TEGNAP 17:30
Forrásunk azonban úgy tudja, egy szabad kocsi mégis akad, és azt az argentin TC2000-es bajnokság jelenlegi második helyezettje, a Peugeot 408-cal versenyző Agustin Canapino kaphatja meg. Az értesülés szerint egy harmadik gyári Hondáról van szó, ám ezt a hír egyelőre érdemes fenntartásokkal kezelni.
Nem állítom, hogy a WTCC Blog mindenről tud, ami a Honda háza táján történik, ám igencsak meglepne, ha a JAS-nak lett volna ideje a szezonnyitó óta újjáépíteni a tesztautót, és mellette még összedobni egy versenygépet. Nem lehetetlen, de meglepne.
Márpedig a tesztautó jelenleg Európában van, és nincs elegendő idő arra, hogy kiutaztassák Argentínába. Elképzelhető még egy TC2-es Civic bevetése, bár egy Canapino szintű versenyző nem hiszem, hogy John Filippivel és Pasquale Di Sabatinoval szeretne meccselni a Yokohama kupa győzelemért.
Hamarosan közzéteszik a termasi hétvége hivatalos nevezési listáját, abból pedig minden kiderül. Addig raktározzuk el ezt az információt amolyan érdekes pletykaként.
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00