Hatalmas várakozás előzte meg a WTCC első amerikai hétvégéjét, mindenki azt próbálta találgatni, hogy vajon a NASCAR-on és Indycar-on szocializálódott kaliforniai közönség hogyan fogadja majd az erős európai vonásokkal rendelkező túraautós mezőnyt. Ami a pályán zajló eseményeket illeti, arra szerintem nem lehet panasz. Két izgalmas futamot láttunk, volt előzés, kiesés, ármány és cselszövés, minden ami egy jó autóversenyhez kell. De vajon hányan látták mindezt?
Egy héttel az amerikai forduló után még mindig nem közöltek hivatalos adatokat, ami nem biztos, hogy véletlen. Az viszont biztos, hogy a Hungaroring vezető helye nem került veszélybe, azt ugyanis az élő közvetítés során is láthattuk, hogy a boxutcával szembeni lelátó nagyon messze volt a zsúfolásig tele kategóriától. Ez persze nem jelenti automatikusan, hogy kudarc volt a sonomai látogatás, sőt. Egyes becslések szerint összesen 25.000-en látogathattak ki a hétvége során, ami az átlag felső részébe tartozik a WTCC-ben. Marcello Lotti ennél kevesebbre taksálta a közönséget, de "góré" így is elégedett volt.
"Szerintem körülbelül 15-16.000 néző lehetett, ám ennél sokkal fontosabb, hogy akik kijöttek, hogyan érezték magukat. Egyébként az Indycar futamokon is 20-22.000-es szokott lenni a nézőszám. Úgyhogy bemutatkozásnak jó volt. Három évre írtunk alá, és szeretnénk kitölteni a szerződést" - idézte Lottit a Motorsport-Total.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Csütörtökön beszélgettem egy ismerősömmel, aki kiment Sonomába, ő azt mondta, rengeteg néző volt, különösen a paddockban. Viszont, amikor jöttek a versenyek, és a tömeg átvonult a lelátókra, akkor az a sok ember hirtelen "eltűnt" az óriási nézőtéren. Ami biztos, bemutatkozásnak közel 20 ezer néző nem rossz. Fölösleges lenne a Hungaroringgel összehasonlítani, nálunk jóval kevesebb autóversenyt rendeznek, ráadásul van egy Michelisz Norbink. Vajon Norbi és a Zengő Motorsport nélkül itthon kijönnének 20 ezren egy fizetős WTCC futamra? De azért jó érzés, hogy továbbra is mi vagyunk a királyok!!! :D
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21