Egy Rob Huff interjú kapcsán már beszámoltunk arról, hogy a Chevrolet csapat pilótái, Huff, Yvan Muller és Alain Menu is mindössze néhány órával a hivatalos bejelentés előtt értesült arról, hogy az idei makaói futam után új állás után nézhet, mivel megszűnik az amerikai márka gyári csapata. Ennek ellenére a háromszoros világbajnok Muller az Eurosportnak úgy nyilatkozott, ő szinte számított a döntésre, és olyan nagyon nem lepte meg a dolog.
"Őszintén mondom, valami hasonlót sejtettem. Amikor új elnök érkezik, általában változik a dolgok menete. Ez ismét megerősítést nyert" - mondta a francia, aki jelenleg vezeti a világbajnoki összetettet.
A Chevrolet Europe eddigi vezetője, Wayne Brannon idén január elsejei hatállyal távozott, miután 38 év GM szolgálat után nyugdíjba vonult. Irányítása alatt a Chevy megduplázta európai eladásait. Utódja a GM eddigi nemzetközi műveletekért, értékesítésért és vevőszolgálatért felelős alelnöke, Susan Docherty lett. Tőle azonban már nem sokáig kap fizetést Muller, aki hálás a múltért, és készül a jövőre.
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
"A Chevrolet nyolc aktív évet töltött a WTCC-ben, én az utolsó háromban versenyeztem velük. Ebből kétszer világbajnok lettem, most pedig vezetem az összetettet. Nagy kaland volt, most viszont egy új fejezetet kell nyitni. Jelenleg mindkét táblázaton az élen vagyunk, ennél többet nem tehetünk. Azt garantálom, hogy nem fogunk visszaesni. Egyébként pedig mindenre nyitott vagyok. Nagyszerű lenne, ha folytathatnám a WTCC-ben, de ha máshonnan érkezik megkeresés, természetesen azzal is foglalkozni fogok" - zárta Muller.
Attól tartok sok helyen tárt karokkal fogadnák, ha végül búcsút intene a túraautó világbajnokságnak. Még az is elképzelhető, hogy ilyen esetben a pályaversenyzésnek is hátat fordít. Az elmúlt évek során többször is rajthoz állt a franciaországi WRC fordulón, voltak biztató eredményei, és többször is elmondta, szívesen lenne raliversenyző is, ha az élet úgy hozza. Márpedig, ha nem kap megfelelő ajánlatot a WTCC-ből, akkor könnyen úgy hozhatja...
Fotó: fiawtcc.com
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23
WTCR
Tarquini szerint régen nem voltak olyan felkészültek, mint most
12/04/2021 16:05