Egy vadonatúj autó első versenye mindig izgalmas a gyártó számára, hiszen lehet sok ezer kilométer tesztelni, ám az igazság pillanata akkor jön el, amikor a riválisok előtt és ellen kell megjelenni a pályán. A Cupra León Competición tökéletesen debütált. 


A spanyol gyártó új TCR autójáról egy ideje már mondogatják, jelentős előrelépés lesz az elődhöz képest. Ezt támasztották alá az STCC tesztjének eredményei, és a pár napja kiadott BoP számok, amelyek a Honda Civic Type-R-ével egyeznek meg. 
A nagy pillanat viszont ezen a hétvégén jött el, az új autó első versenyére a most induló olasz TCR-bajnokságban, Mugellóban került sor, ahol Girasole csapat indított kettőt. Az egyiket a címvédő, az egykor SEAT gyári pilótának számító Salvatore Tavano, a másikat Simone Pellegrinelli vezette. 
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Erős lehet Zengő Zoliék új autója - ezt mutatják a kiadott BoP-számok | Eurosport
Véget ért az új fejlesztésű Cupra León Competición engedélyeztetési folyamata (homologizáció), és a TCR kategória tulajdonosa nyilvánosságra hozta az autóra kiszabott teljesítmény kiegyenlítő (BoP) számokat. Ez alapján tényleg komoly lehet az előrelépés. Az utóbbi hónapokban többen is figyelmeztettek, a spanyol márka által épített új versenygép sokkal fejlettebb lesz, mint elődje, az első TCR-autóként megjelenő Cupra TCR.
Az időmérő edzésen Tavano harmadik lett, négy tizeddel elmaradva a pole-időt futó Eric Brigliadoritól, aki egy Audi RS3 LMS-t vezetett. Kettejük közé még a Target színeiben egy Hyundai i30 N TCR-ben ülő Marco Pellegrini is befért. 
Brigliadori rajta nem sikerült jó, így a két mögötte álló autó elé ugrott, azaz Tavano már az első kanyarok után második volt Pellegrini mögött. A hyundai-os versenyző három körön keresztül szívósan védekezett, ám végül nem tudta tartani a látszólag gyorsabb Cuprát. Tavano a negyedik körben egy szépen előkészített manőverrel megelőzte Pellegrinit, és végül kicsit több, mint egy másodperccel nyerte a futamot. 
A másik új Cuprával Pellegrinelli kiesett.
Tavano számára a fordított rajtrácsos második futam is csodálatosan indul, olyan ügyesen helyezkedett, hogy az első kanyarban a nyolcadik helyről felugrott az élre! Az öröme viszont mindössze két körig tartott, a második végén bejött a boxba, valószínűleg valamilyen műszaki hiba miatt. Csapattársa ezúttal balesetbe keveredett. 
Az új Cupra jó eredménye már csak azért is fontosak számunkra, mert idén a Zengő Motorsport ezzel az autóval indul a WTCR-ben. Az egyiket Boldizs Bence vezeti majd, a másikat pedig egy később megnevezendő versenyző. 
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21