Az FIA Túraautó Bizottságának vezetője szerint a WTCC iránt érdeklődő gyártók két területen, a gyorsaság és a látvány szempontjából várnak fejlődést a világbajnokságon. Alan Gow az Autosport magazinnak arról is beszélt, hogy a WTCC-nek ki kell emelkednie a többi túraautó bajnokság közül, ha az első számú sorozattá akar válni.
"Ez egy világbajnokság, azaz helyénvaló lenne, hogy az itt futó autók előrelépést jelentsenek a nemzeti sorozatokhoz képest. Jelen pillanatban viszont nem ez a helyzet. Ennek érdekében egyeztetéseket folytattunk a gyártókkal valamint a csapatokkal, és mindenki úgy érzi, hogy erősebbnek és látványosabbnak kell lenniük az autóknak" - fogalmazott Gow.
Az elképzelés szép, ám az évek óta tartó pénzügyi nehézségek miatt akár a visszájára is fordulhat a dolog. A bajnokság gerincét évek óta a privát csapatok alkotják, akinek azonban mostanában már a működéshez szükséges pénzeket sem könnyű előteremteni. Egy költséges szabálymódosítási folyamatban félő, hogy a kisebb istállók megroppannak, pedig sokszor ők jelenti a stabilitást ebben a változó sportban. A gyártók jönnek és mennek, ahogy a marketing érdek diktálja, a privát alakulatnak viszont a versenyzés jelenti az életet. Óvatosan kell tehát bánni az ilyen jellegű változtatásokkal. Gow szerint nem kell a költségek jelentős megemelkedésétől tartani.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
"Nem mindent elsöprő jellegű változtatásokról beszélünk, inkább egy komolyabb fejlesztésről. Ennek így is kell lennie, mert óvatosan kell bánnunk a költségekkel" - nyugtatott meg mindenkit Gow.
Azért csak várjuk ki a végét, és közben reménykedjünk, hogy tényleg így legyen.
externalFONTOS! Kérlek, állítshttp://wtccblog.hu/?p=3138Noned be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21