Az Audi Sport hivatalosan is bejelentette, hogy már az idei szezonban csatasorba küldi vadonatúj TCR autóját, amit a WTCR-ben tesz próbára, mielőtt az év második felében megkezdené az ügyfeleknek történő értékesítést. 


A német márka kizárólagos partnere a belga Comtoyou Racing lesz, amely a 2020-as szezonban is kitartott az Audi mellett, annak ellenére, hogy a gyártó visszavonta pilótáit a Túraautó Világkupából. 
"Ezzel a döntéssel lehetőségünk nyílik rá, hogy különböző nemzetközi versenypályákon teszteljük az új modellt, ráadásul a létező legnagyobb nyomás alatt. Csak ezt követően, az év második felében kezdjük meg az autók szállítását az ügyfélcsapatoknak"
- mondta Chris Reinke, az Audi Sport Customer Racing vezetője. 
WTCR
Ha szeretted Michelisz Norbiék bajnokságát, ezt nem biztos, hogy kibírod könnyek nélkül
30/11/2022 - 15:50
"Jean-Michel Baert csapata 2017 óta kiválóan megismerte az autóinkat, nemzetközi versenyeket és bajnoki címeket szereztünk velük, és a kezdetek óta jelen vannak az FIA WTCR-ben."
Magyarországon, Győrben készül az új Audi RS 3 LMS TCR motorja | Eurosport
Hosszú várakozás után az Audi Sport ma (február 5-én) bemutatta második generációs TCR-autóját , amely az elődhöz hasonlóan az A3 modell alapjaira épül, és továbbra is az RS 3 LMS nevet viseli. Az ügyfeleknek egyelőre várniuk kell, hogy kipróbálhassák a német márka legújabb versenygépét, mivel 2021 első felében még sűrű tesztprogram vár az autóra, mielőtt megkezdődne az értékesítés.
2021-ben összesen összesen négy új Audi RS 3 LMS érkezik a WTCR-be, melyek közül kettőt gyári versenyzők vezetnek majd. 2019 után visszatér Fred Vervisch, akihez a Comtoyou-nál tavaly futamot nyerő Nathanael Berthon csatlakozik. 
A másik két autót privát pilótáknak adják, közülük az egyik várhatóan a bajnokság egyik legnépszerűbb figurája, Tom Coronel lehet, és a tavalyi újonc-bajnok Gilles Magnus visszatérésére is jó esély mutatkozik. 
"
(Fred)
egy rendkívül tapasztalt, nagy műszaki tudással rendelkező, és igen megbízható versenyző. Tökéletes tesztpilóta az új autónkhoz. Mellé egy új igazolás érkezik, Nathanael Berthon, aki már több kategóriában is megmutatta képességeit"
- méltatta a gyár által küldött versenyzőket Reinke.
A Túraautó Világkupa idén a szokottnál később, június első hétvégéjén rajtol a Nordschleifén, azaz a németek hazai pályán mutathatják meg először az új TCR-autót. 
A WTCR 2021-es mezőnye (csak a hivatalosan bejelentett nevezők):

WTCR-mezony.jpg

Fotó: Eurosport

WTCR
Hivatalos, hogy a TCR World Tour jövőre eljön a Hungaroringre
30/11/2022 - 10:14
WTCR Saudi Arabia
Közmunkára ítélték a Tassi Atikát megtorpedózó argentint
28/11/2022 - 09:28