Előrebocsátom, hogy a következő rövidke írás ismételten puszta feltételezés, nem kizárt, hogy egyszerűen csak fordítási hiba eredménye. Erre már csak azért is van némi esély, mert az eredeti szöveget oroszul írták, amit először angolra, majd magyarra fordítottunk, és valljuk be őszintén, az ilyen folyamatok során csodák is történhetnek. :)
Viszont szó nélkül sem szeretnénk elmenni a dolog mellett, mert mi van, ha igaz? Szóval, a Championat Nyikolaj Karamisevvel készített interjút, főleg az ETCC-ről, de azért a Túraautó Világbajnokság is szóba került, és a következő mondat hagyta el az orosz pilóta száját.
"Azt mondják, jövőre négy gyártó lesz a bajnokságban, a Citroen, a Honda, a Lada és a visszatérő Chevrolet."
WTCR
Újabb két Hyundai csatlakozik a WTCR mezőnyéhez
4 ÓRA
Ugye Ti is emlékeztek rá, hogy Marcello Lotti többször is emlegetett egy megnevezni nem kívánt gyártót, amellyel folynak a tárgyalások. Lehet, hogy a Chevrolet lenne az? Vagy Karamishev csak azért sorolta a gyári csapatok közé az amerikai márkát, mert (erről is írtunk már) a gyártó segítségével készül egy fejlesztő csomag a Cruze-hoz?
Emlékszem, Bende Imi barátom mondta valamikor tavaly ősszel, hogy Ő azon sem lepődne meg, ha egy év kihagyás után visszatérne a Chevrolet. A jelenlegi (és az akkori) helyzetben már csak veszteni valójuk volt, ám egy új autóval, új gyári ellenfelekkel szemben talán ismét érdekessé válna számukra a WTCC.
Mérget azért nem vennék a dologra, de Chevrolet és az RML mindig is jó volt a titoktartásban. Emlékezzetek vissza, a tavaly nyári bejelentésig senki sem sejtette, hogy akár csak szóba került volna a gyártó kiszállása.
De ha már Karamisevet idéztük, nézzük, mi a helyzet az orosz srác háza táján.
"Privát autóval nagyon nehéz lesz jövőre felvenni a versenyt a nagyokkal, de ha sikerülne bekerülni egy gyári csapatba, az szuper lenne. Szeptemberben már tisztábban fogunk látni a jövőt illetően"  - mondta Karamisev a Championatnak.
Fotó: WTCC Media
Írta: Lanti
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23