GP3_auto

Fotó: Eurosport

A silverstone-i alakulat idei harmadik komolyabb bejelentése már nem közvetlenül a WTCC-hez köthető. A Bamboo Engineering megvásárolta Kiss Pál Tamás korábbi alakulatát, az Atech GP-t, és így elindul a GP2 előszobájának számító formaautós bajnokságban. A szakmai munka vezetésével Jonny Ostrowskit bízták meg, akik korábban dolgozott a McLarennél is, illetve komoly tapasztalatokat gyűjtött a WSR-ben és F3-as bajnokságokban eltöltött évek során.
"Hatalmas dolog, hogy a világ egyik legjobb formaautós sorozatában szerepelhetünk. Azon leszünk, hogy a Bamboo Engineering minél mélyebb nyomot hagyjon, és minél komolyabb hírnévre tegyen szert. Már alig várjuk, hogy elkezdődjön a munka, és belevethessük magunkat az első GP3-as szezonba. Komoly motorsportos múltjának köszönhetően a Bamboo Engineering felkészült erre a kihívásra" - fogalmazott Richard Coleman, csapatfőnök.
WTCR
Újabb két Hyundai csatlakozik a WTCR mezőnyéhez
4 ÓRA
"Nagyon örülök az új feladatoknak, amik a Bamboonál előttem állnak, jó lesz ha elkezdődik a munka a srácokkal. Várjuk már, hogy mehessünk az első tesztre, amit jövő héten rendeznek Estorilban, és felkészültük a kihívásokra, amelyek egy ilyen komoly bajnokságban várnak ránk" - tette hozzá Ostrowski
A GP3 idén komoly fejlődésen esik át, az új autóba ugyanis már egy 400 LE-s V6-os szívó motor került az eddig 280 lovas tubós helyett. A szezon május 10-én indul Barcelonában, a pilóták kilétét így csak később hozza nyilvánosságra a Bamboo Engineering. Felmerül a kérdés, hogy a formaautós program mellett lesz-e pénz harmadik pilótára a WTCC-ben.
Fotó: Bamboo Engineering
WTCR
Bejelentették a negyedik audis versenyzőt a WTCR-ben
15/04/2021 18:21
WTCR
A tavalyi nehézségek ellenére nem akart új csapatokat a Hyundai Motorsport főnöke
13/04/2021 14:23