Michelisz_honda_arg_r2

Fotó: Eurosport

Lehetett volna jobb, de sokkal rosszabb is. Nekem ez az első gondolat, ami Michelisz Norbi és a Zengő Motorsport argentínai szerepléséről eszembe jut. Az első futamon a harmadik helyről indulva reálisnak hihettük a dobogót, ám végül egy hetedik hely lett belőle, a másodikon viszont a nyolcadikról az ötödikre sikerült előrejönni.
Ha jól emlékszem, nemrég Rob Huffal olvastam egy interjút, amiben többek között arról beszélt, hogy az ember nem küzdhet mindig a győzelemért vagy a dobogóért, vannak olyan hétvégék, amikor ilyen-olyan okokból elérhetetlen a top3. Ilyenkor az a fontos, hogy stabilan kaszáljunk a pontokból, amennyit csak lehet. Norbi szerintem ennek maximálisan eleget tett.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
14 ÓRA
Az első futamon nagyon jól rajtolt, megelőzte Tom Chilton, és feljött a második helyre, de egy-két kör után látszott, hogy a Chevrolet-k mennyivel erősebbek az egyenesekben, és mivel négy Cruze szorult Norbink mögé, várható volt, hogy nem rózsaligetes andalgás lesz a futam.
Michelisz a negyedik körig tudta tartani magát, akkor Chilton és Pepe Oriola is elment a Chevyvel, de megmaradt a negyedik hely, amellyel ilyen körülmények között simán kiegyeztünk volna.

Michelisz_honda_arg_r2_nash

Fotó: Eurosport

Ám ekkor figyelt be a balszerencse faktor, Norbi mögött Nash megcsúszott, és kilökte a hondás magyart a bukótérbe, ahonnan a nyolcadik helyre sikerült visszakecmeregni. A hajrában Norbi először visszaverte Huff próbálkozásait, majd levadászta Nasht, és a hetedik helyen intették le.
Ha a Nash-féle bénázást kivesszük az egyenletből, akkor nem volt ez egy rossz futam, a negyedik hely szerintem simán meglett volna Norbinak.
A második verseny rajtja is jól sikerült, a narancs-fekete Honda egyből két helyet javított, majd Nash mellé is beférkőzött, azaz Michelisz már az ötödik helyen autókázott. Az egyenesig... Ott ugyanis jött belülről Oriola, kívülről Nash, és ezt már nem lehetett levédekezni. Sőt, Muller is betette valahogy a sáros bakancsát elénk.
Nash később kapott egy atyait Michel Nykjaertől, és máris újra Norbi előtt találta magát, akárcsak az első futamon. Elképesztő daráló alakult ki a nyolcadik hely környékén, Michelisz üldözte Nasht, őt pedig James Thompson és Huff szorongatta.
Az év egyik legnagyobb meccsét hozták össze, volt, hogy Thompson és Huff is Norbi elé került, aki viszont okosan tartotta az ívet, és pár kanyarral később mindkettejüket visszaelőzte. A bunyónak sajnos egy ütközés vetett véget, a SEAT kitört futóművel távozott a helyszínről, de a Lada is megsérült, Michelisz viszont szerencsére megúszta.
Az első futamon a balsors, most a szerencse szegődött Norbi mellé. Muller kilökte Monteirot, majd kapott egy büntetést, és mindketten a zengős Honda mögé tértek vissza a versenybe. A hatodik körben Michelisz megelőzte Nasht - másodszor a hétvége során - és az ötödik helyen intették le.
"Mindkét versenyünk hasonlóan küzdelmes volt. Ha valaki azt mondja a második futam előtt, hogy ötödik leszek, akkor azt aláírtam volna. Volt néhány szituáció, ahol lehettem volna szerencsésebb vagy ügyesebb, de ebben most nem volt több. Az első futamon a második helyen haladtam, de ha nem löknek ki, akkor is talán a negyedik hely lehetett volna a reális eredmény. Összesen 19 pontot gyűjtöttünk a hétvégén és biztos vagyok benne, hogy ezek a pontok sokat számítanak majd a végelszámolásnál" - mondta Norbi a hétvége zárásaként.
Ha valakiben még ezután is hiányérzet maradna: a megszerzett pontok tekintetében ez volt a magyar pilóta idei harmadik legeredményesebb hétvégéje (a Hungaroring és Moszkva után).
Norbi továbbra is nyolcadik az összetettben, megelőzte Tom Coronelt, viszont Pepe Oriola elé került a Chevrolet-vel.
A WTCC következő fordulóját öt hét múlva az Egyesült Államokban, Sonomában rendezik.
Fotó: WTCC Media
Írta: Lanti
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
TEGNAP 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
TEGNAP 10:23