Giovanardi_BTCC

Fotó: Eurosport

Alain Menu után egy másik többszörös brit bajnok klasszis (és WTCC-menő), Fabrizio Giovanardi is visszatér a BTCC-be, a 24 futamgyőzelemmel büszkélkedő olasz a Motorbase Performance (szponzornevén Airwaves Racing) színeiben egy NGTC-s Ford Focus ST-t vezet majd idén.
Giovanardi 2006 és 2010 között 122 futamon indult a Brit Túraautó Bajnokságban, és ennek mindegyikét a Triple Eight (korábban VX Racing) csapat színeiben, Vauxhall versenyautókkal teljesítette. Utoljára 2010-ben, Thruxtonban állt rajhoz, ahol két futamot is megnyert.
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
19 ÓRÁJA
Az elmúlt négy év során azonban nem kapott szerződést igazán rangos nemzetközi bajnokságban, így a Superstars sorozatban, az olasz GT bajnokságban illetve a Nürburgring 24 óráson próbálkozott, ám saját elmondása szerint mindig is visszavágyott egy komoly túraautós sorozatba.
"Nagyon örülök, hogy visszatérhetek ebbe a különleges bajnokságba. Az elmúlt négy évben főleg hosszútávú versenyeken indultam, de azok unalmasak voltak számomra. Arra van szükségem, hogy újra bajnoki címért harcolhassak, és erre ez a legjobb hely. Természetesen tisztelem a BTCC többi résztvevőjét, de az a célom, hogy újra bajnok legyek. Nagyon akarom azt a harmadikat" - mondta a 2007-es és 2008-as év győztese.
A 47 esztendős Giovanardi számára teljesen új lesz az NGTC-s Ford, utoljára ugyanis még S2000-es autóval (TC3) szerepelt a BTCC-ben.
"Sosem vezettem még ilyen autót, az utolsó győzelmemet egy S2000-es technikával értem el, az azóta használt versenyautóim pedig nagyon különböznek ezektől. Érdekes kihívás lesz, gyorsan alkalmazkodnom kell majd a körülményekhez" - idézi az olaszt a TouringCarTimes.
Giovanardi érkezését hamarosan újabb fontos bejelentés követheti, a TCT értesülései szerint ugyanis a West Surrey Racing nemsokára nyilvánosságra hozhatja, hogy megállapodott Colin Turkingtonnal, amivel hétre emelkedne a 2014-es BTCC szezonban részt vevő korábbi bajnokok száma. Ütős!
Fotó: PSP Images (via: TouringCarTimes)
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48