Giovanardi_2005_alfa

Fotó: Eurosport

Fabrizio Giovanardi neve időről időre felmerül a WTCC kapcsán, a rutinos olasz versenyzőt ugyanis nagyon sokan visszavárják akár a világbajnokságba akár más rangos túraautó sorozatokba. A 47 éves túraautós klasszis azonban hasonló cipőben jár mint Alain Menu vagy éppen Rickard Rydell: nem kap olyan ajánlatot, ahol ne kéne csengetnie az euró százezreket.
Pedig három ETCC bajnoki címmel (2000-2002, tehát amikor az EB még a csúcsot jelentette) valamint két brit elsőséggel (2007 és 2008) a háta mögött talán nem túlzás azt várni, hogy megélhessen belőle, ha már egy csapat 'igénybe veszi' tudását és óriási tapasztalatát.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
A WTCC Blog hűségesen faggatja Giovanardit, hátha alakul valami a háttérben, ám most úgy tűnik, erre szinte semmi esély. Az olasz veterán eddig udvariasan beszélt a helyzetről, most viszont picit megbillentette a bilit, ami borulni ugyan nem borult, de egy kicsit kilöttyent.
"Az az érzésem, hogy úgy általánosságban az autóversenyzésből eltűntek a profi hozzáállású emberek, így pedig nagyon nehéz bárkivel is egyességre jutni" - mondta Giovanardi a WTCC Blognak.
Az Alfa Romeo korábbi gyári pilótája továbbra is rendszeresen kap felkéréseket, ám a végén mindig kiderül, komolytalanok az érdeklődők.
"Folyamatosan futnak be telefonhívások, rengeteg csapat keres ilyen-olyan bajnokságoktól, és mindig azt kérdezik, szabad vagyok-e, és lenne-e kedvem náluk versenyezni. Aztán a végén kiderül, hogy komolytalan az egész, és valószínűleg csak arra játszanak, hogy talán beszállok a dologba, mivel jó ideje nincs rendes profi program, amiben részt vennék."
Giovanardi utoljára 2010-ben teljes szezont nemzetközi sorozatban, akkor ötödik lett a Superstars Seriesben. 2011-ben megnyerte az akkor még egyfordulós ETCC-t, 2012-ben csak a Nürburgringi 24 óráson indult, tavaly pedig néhány hétvégén ismét rajthoz áll a Superstarsban egy Porschével. Sajnos a jövő sem tűnik túl biztatónak.
"A jelenlegi helyzetet elnézve attól tartok, rendkívül nehéz lesz egy valódi professzionális dolgot összehozni idén" - zárta az olasz.
Az autóversenyzés helyett Giovanardi figyelmét mostanság inkább saját cége köti le, amely kreatív belsőépítészettel foglalkozik. Az Inkiostro Bianco-ról a linkre kattintva tudhattok meg többet. A kezdeményezés szuper, de egy ilyen kaliberű versenyzőnek inkább a pályán lenne a helye.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21