A holtszezonban egy ideig tartotta magát a kósza pletyka, hogy az ETCC tavalyi legeredményesebb BMW-s csapata, a cseh Krenek Motorsport szeretne fellépni a Túraautó Világbajnokságba. A prágai alakulat színeiben Petr Fulin  egy éve harmadik lett az S2000-es géposztályban egy 320si-vel, és megnyerte a második szlovákiaringi versenyt. Ez volt az egyetlen alakalom a 2012-es ETCC szezon során, hogy nem egy dízel SEAT León szerezte meg a futamgyőzelmet. Már a pletyka megjelenésekor szerettünk volna utána járni a dolognak, ám csak most sikerült elérnünk őket, és feltenni a nagy kérdést: tényleg WTCC?
"A Krenek Motorsport jelen pillanatban nem tervez elindulni a Túraautó Világbajnokságon. Maximálisan elégedettek vagyunk az Európa-bajnoksággal, és úgy érezzük, hogy az ETCC felel meg leginkább a csapatunk jelenlegi méretének. Az viszont igaz, hogy a versenyzőnk, Petr Fulin nagyon szeretne rajthoz állni a szlovákiaringi fordulón, lehetőleg egy BMW-vel. Most ehhez keresi a lehetőségeket" - mondta Josef Krenek, csapatfőnök a Túraautó Hírblognak.
Fulin korábban éveken keresztül versenyzett SEAT-tal, 2009-ben futamot is nyert a német Szuperkupában, és az összetettben a 8. helyen zárt. A túraautós nemzetközi térképen a tavalyi ETCC-s szerepléssel tűnt fel először. A szlovákiaringi WTCC fordulót az április 29-ei hétvégén rendezik.
WTCR
Nagy Dani: hiszem, hogy eredményes lehetek a Zengő Motorsporttal
2 ÓRA
Fotó: ETCC Media
WTCR
Nagy Dani visszatér a Zengő Motorsporthoz, de hol mehet idén?
04/05/2021 17:43
WTCR
Magyar versenyzőt jelentett be a Zengő Motorsport
30/04/2021 08:00