Frequelin_loeb_citroen

Fotó: Eurosport

A Citroen Racing korábbi csapatfőnöke, Guy Frequelin szerint a kilencszeres ralivilágbajnok Sebastien Loeb villámgyorsan alkalmazkodik majd a WTCC kihívásaihoz, jövőre már futamgyőzelmekért fog harcolni, 2015-ben pedig reális esélye lesz a világbajnoki cím megszerzésére.
Frequelin 2007-ig irányította a francia márka versenyrészlegét, ám visszavonulása után is Loeb mellett maradt tanácsadóként.
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
TEGNAP 17:32
"Komoly változás lesz a raliról átállni a pályaversenyzésre, de Sebastien már elég sokat tesztelt, és pontosan láttuk, milyen teljesítményt nyújtott a GT autóval" - mondta Frequelin az Autosportnak.
A francia klasszis (Alvaro Parente társaként) idén öt futamból háromszor megszerezte a polet az FIA GT Series-ben a McLarennel, élete első hétvégéjén megnyerte a kvalifikációs versenyt, legutóbb Navarrában pedig a bajnoki futamon is győzött. Jelenleg ötödik az összetettben.
"Száraz pályán gyors lesz, ha pedig esik, akkor még sokkal gyorsabb. Körülbelül egy évre lesz szüksége, hogy felérjen csapattársa, Yvan Muller szintjére, utána pedig világbajnok lehet."
"Jövőre remélem legalább egy versenyen győzni fog. Már most a WTCC-re összpontosít; ismerem, milyen az, ha valamire rápörög" - zárta Frequelin.

Loeb_citroen_kiallitas

Fotó: Eurosport

A korábbi Citroen Racing főnök szavait maga Loeb is alátámasztotta, aki a Francia Ralit követően egyértelműen kijelentette, lezárta WRC-s pályafutását, és innentől kezdve számára minden a WTCC-ről szól. A 39 éves elzászi egy látványos borulással búcsúzott hazai közönség előtt.
"Nem volt nehéz felfogni, hogy vége. Számomra már tavaly véget ért, amikor eldöntöttem, hogy idén nem szállok harcba a világbajnoki címért" - mondta Loeb az Autosportnak.
A francia úgy érzi, az új WTCC-s kihívás neki is jót tesz majd, sőt már most fiatalabbnak érzi magát.
"A WTCC nagy motivációt jelent. Mostanáig egy öreg pilótának éreztem magam, aki éppen visszavonult a ralitól. A WTCC-ben viszont egy fiatal srác leszek, ami egészen más érzés. Már most fiatalabbnak érzem magam. Ugye úgy is nézek ki?" - viccelődött Loeb.
A kilencszeres világbajnok most úgy véli, a jövőben csak nézőként tér majd vissza a WRC-be, a következő hónapok során pedig egyre intenzívebben bekapcsolódik a C-Elysée S2000 fejlesztésébe.
"A munka nem sokat változik majd: tesztelés, versenyzés, utazás. Mondjuk legalább kevesebbet kell majd repülnöm, és ennek örülök" - zárta Loeb.
A Citroen eddig három komolyabb tesztet tartott, amelyet hamarosan továbbiak követnek, a francia klasszis pedig novemberben a Makaói GP-n is rajthoz áll az Ázsiai Porsche kupában, hogy minél jobban megismerje 2014-es szezon idényzáró pályáját.
Fotó: WTCC Media, Origo (Mudra László)
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22
WTCR
Nagy Daninak a kvali után akár a dobogó is elérhető Szlovákiában
08/05/2021 10:23