A Speed értesülései szerint Fredy Barth még idén visszatér a Túraautó Világbajnokságba, a svájci pilóta az év utolsó két futamán áll rajthoz vendégversenyzőként. Arról egyelőre nem számoltak be, hogy milyen autóval, és melyik csapatnál, ám két lehetőség is adódik jelen pillanatban. Az egyik korábbi istállója, a SUNRED, amelynél tavaly hét pontot szerzett egy SUNRED Leónnal. A spanyoloknál Tiago Monteiro helye vált szabaddá, mivel a portugál a Hondához igazolt. A másik lehetőség a szintén SEAT-os STR, ahol Darryl O'Young távozása miatt lett üresedés.
A kettő közül a SUNRED tűnik kézenfekvőbb választásnak, hiszen már dolgoztak együtt korábban, ám értesüléseink szerint a spanyol csapat nem rendelkezik még egy új SEAT motorral, azaz náluk valószínűleg csak a régi SUNRED/Lehmann blokkal mehetne Barth. Ezzel szemben a Special Tuning Racing autóját a spanyolok legújabb 1.6 turbós motorjával szerelték. És persze az sem kizárt, hogy végül egy harmadik variáció valósul meg.
"Nem azért hagytam ki az idei évet, mert nem akartam indulni; mindig is az volt a célom, hogy a Túraautó Világbajnokságban maradjak. Számomra ez a legkeményebb túraautó sorozat, nagyon élveztem az állandó pozícióharcokat" - mondta Barth a Speed újságírójának.
WTCR
Lesz magyar versenyző is a PURE ETCR elektromos túraautó bajnokságban
5 ÓRÁJA
Emellett a svájcinak elrendezetlen ügye van a makaói pályával. Tavaly az időmérő edzésen nagyot esett, agyrázkódást és füstmérgezést kapott, majd orvosi ajánlásra kihagyta a másnapi két futamot.
"Mindenképpen szeretnék visszatérni, ha egy mód van rá. Be akarom fejezni a makaói versenyt, amire tavaly sajnos nem volt lehetőségem" - zárta a svájci.
A 32 éves Barth pályafutása szorosan összekapcsolódik a SEAT márkával. Néhány év formaautózás után átnyergelt a német SEAT León kupára, ahol harmadik szezonjában két győzelemmel harmadik lett az összetettben. 2009-ben a SEAT León Európa-kupa összetettjében is a dobogó legalsó fokára állhatott, Michelisz Norbi és Massimiliano Pedalá mögött. 2010-ben mutatkozott be a WTCC-ben a SUNRED csapatnál, és élete harmadik futamán majdnem dobogóra állhatott, negyedik lett Marrakeshben. A szezon második fele már nem alakult ilyen jól, végül 13.-ként zárt az összetettben.
Tavaly szerényebben szerepelt a nehezen vezethető SUNRED motoros Leónnal, négyszer volt pontszerző, a bajnokságban 19., a Yokohama kupában pedig 12. lett.
Idén ott versenyzett, ahova éppen hívták. Célba ért a Nürburgringi 24 óráson egy GT3-as Aston Martinnal, Spaban viszont kiesett a Jaguar XK-val. Egy GT3-as McLaren volánja mögött hat futamon indult a német ADAC GT sorozatban, és  Hockenheimben pontszerző, 10. lett.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Újabb szenzációs bejelentést tett a Zengő Motorsport
TEGNAP 08:38
Hungaroring
Már kaphatók a belépők a magyarországi WTCR-futamra
TEGNAP 19:25