Barth_Chn_arc

Fotó: Eurosport

Egy év szünetet követően visszatér a Túraautó Világbajnokság mezőnyébe Fredy Barth, ám az eddig használt SEAT Leónt egy BMW 320 TC-re cseréli, Stefano D'Aste helyét veszi át a német Wiechers istállónál. A 33 éves svájci tavaly csak az utolsó két versenyen, Sanghajban és Makaón tudott rajthoz állni, idén azonban két futam híján minden hétvégén ott lesz a WTCC mezőnyben.
"Fredy személyében egy kiváló versenyző került a csapatunkhoz, és biztos vagyok benne, hogy szép sportsikereket fogunk elérni közösen. Régóta ismerjük már egymást, és örülök, hogy végre együtt is dolgozhatunk. Egy új és izgalmas szezon áll előttünk, és biztos vagyok benne, hogy Fredy gyorsan hozzászokik majd a BMW 320 TC-hez. Hiszem, hogy nem kell sokat várnunk az első sikerekre" - mondta Dominik Greiner, a Wiechers csapatmenedzsere a Motorsport-Totalnak.
WTCR
Új helyszín került be a WTCR 2021-es naptárába
TEGNAP 08:52
"Tavaly két nyolcadik hellyel sikerült visszatérnem Makaón, úgyhogy a partnereimmel és a szponzoraimmal együtt nagyon boldog vagyok, hogy idén ismét egész évben a WTCC-ben gyűjthetem majd a pontokat. Köszönöm a belém vetett bizalmat és kitartást. Biztos vagyok benne, hogy a fejlesztett BMW 320 TC-vel és a Wiechers szaktudásával pontokért és serlegekért harcolhatunk a szezon során" - tette hozzá Barth.
A svájci két komplett szezont teljesített eddig a SEAT-tal, 2010-ben és 2011-ben, tavaly azonban nem sikerült összekaparni az induláshoz szükséges anyagiakat, így csak az utolsó két fordulóra ugrott be. Most azonban ugyanaz az út vár rá, mint amit Michelisz Norbi járt be 2011-ben, a SEAT-ról át kell szoknia a hátsókerekes BMW-re. A csapat igyekszik is megadni a lehetőséget Barthnak, a hét során a Szlovákiaringen tesztelik a tavaly két futamgyőzelmet szerző autót.
Ahogy korábban már említettük a svájci két fordulót kénytelen lesz kihagyni az idei szezonban, a portugál és a brazil verseny ugyanis ütközik a Spa 24 órás programjával, ahol Barth ebben az évben is rajthoz áll.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Először nyert a Hyundai Elantra N, Nagy Dani pedig ötödik
09/05/2021 17:32
WTCR
Nagy Dani a dobogón, Mikel Azcona nyerte az első szlovákiai futamot
08/05/2021 18:22