Senkinek sem volt egyszerű a 2020-as szezon a motorsport világában; ez alól a Túraautó Világkupa sem kivétel. Kevesebb futam, helyszíni nézők nélkül... Bár a WTCR komoly veszteségeket könyvelt el, a promóter bizakodó a szerinte még nehezebbnek ígérkező új szezon előtt. 


Az Eurosport Events vezetője úgy látja, az igazi fekete leves még csak most kerül az asztalra, hiszen a 2020-as költségvetéseket még a járvány előtt fogadták el az autósport legfontosabb szereplőinél, így a tavalyi finanszírozás többé-kevésbé biztosított volt. 
Azt viszont nagyon nehéz megmondani, a gyártókra és szponzorokra milyen hatást gyakorol az egy éve húzódó járvány, és hol milyen megszorításokat terveznek. A promóter pontosan tudja, milyen húsba vágó a helyzet: a Túraautó Világkupa tavaly bevételeinek több mint felét elbukta. 
Nürburgring
Michelisz az első sorból rajtolhat a második futamon a Nürburgringen
5 ÓRÁJA
"Sok bajnokság szenvedni fog, és lehetséges, hogy egyik-másik nem is tud majd újra indulni. Mi a WTCR-el úgy csináltuk végig 2020-at, hogy 60%-kal csökkentek a bevételeink. Egy nagyon cégcsoport részeként
(az Eurosport Events a Discovery Csoport tagja)
mi át tudtuk vészelni ezt, de a független bajnokságok némelyike bajba kerülhet"
- mondta Ribeiro az Autohebdonak. 
A bajnokság szervezője viszont bízik a fix csapatokban, és azzal próbál segíteni, hogy a lehető legalacsonyabban tartja a szükséges kiadásokat. 
Magyarországon, Győrben készül az új Audi RS 3 LMS TCR motorja | Eurosport
Hosszú várakozás után az Audi Sport ma (február 5-én) bemutatta második generációs TCR-autóját , amely az elődhöz hasonlóan az A3 modell alapjaira épül, és továbbra is az RS 3 LMS nevet viseli. Az ügyfeleknek egyelőre várniuk kell, hogy kipróbálhassák a német márka legújabb versenygépét, mivel 2021 első felében még sűrű tesztprogram vár az autóra, mielőtt megkezdődne az értékesítés.
"Erősen bízom a csapataink hűségében. A lehető legolcsóbb naptárt hoztuk össze számukra, de így is lesz pár látványos dolog. Például új autók érkeznek. A terveink szerint jön az új Hyundai
(az Elantra N TCR), és 
valószínűleg lesz pár új Audink is. Készülődik a Lynk & Co, a Honda pedig már be is jelentette versenyzőit. Szerintem korrekt rajtlistánk lesz."
Az Audi említése azért érdekes, mert a németek a bemutatón úgy fogalmaztak, az ügyfelek 2021 második felében vehetik át a megrendelt új RS 3 LMS-eket. Ribeiro szavai viszont megerősíteni látszanak azt az értesülést, mely szerint a WTCR-ben már ennél hamarabb is bemutatkozhat az új Audi. 
Ribeiro azért figyelmeztet, a jelenlegi helyzetben senki se számítson olyan mezőnyre, mint két évvel ezelőtt. 
"Nem lesz 26 olyan autónk, mint 2019-ben; egy ilyen mezőny 5-10 évente egyszer jön össze. Megvan a bizalmi kapcsolat a csapatokkal, és rajtuk keresztül a gyártókkal is, ezért őszintén remélem, hogy mindenkit a fedélzeten tudunk tartani. Eddig még senki nem hívott fel azzal, hogy "Francois, nem fog sikerülni, segíts!". 
Mivel a 2021-es Túraautó Világbajnokság csak június közepén rajtol a Nordschleifén, a nevezési időszak május 2-ig tart, azaz egyes esetekben még hosszú várakozás előtt állhatunk, mire megtörténik a várt bejelentés. 
Nürburgring
Tassi elégedett az új csapatával, nem haragszik Micheliszre a Pau-ban történtek miatt
6 ÓRÁJA
Nürburgring
Michelisz: kicsit hátrébb vagyunk a mezőnyben, mint gondoltam
6 ÓRÁJA