José Maria Lopez - egyelőre - verhetetlen, a Zengő Motorsport pedig továbbra is formában; ezek a legfontosabb információk, amiket az FP2-vel kapcsolatban érdemes elmondani. A Citroen argentin versenyzője a teszt és az első edzés után a másodikat is megnyerte, ráadásul ismét 2:05-ös kört futott, igaz, megint elmaradt pénteki legjobbjától, pedig azóta sokat javult a pálya állapota.
Michelisz Norbi pedig szorgalmasan körözött, és a végén egy frissebb szett gumival felugrott az ötödik helyre. Hogy ez mennyit ér majd a 14:15-kor kezdődő időmérő edzésen, azt szinte lehetetlen megmondani, hiszen ahány pilóta van a mezőnyben, annyiféle különböző állapotú gumival mentek az FP2-n.
A köridők alapján biztosra veszem, hogy az első 15-20 percben mindenki ugyanazzal a szettel körözött, mint a reggeli edzésen, hiszen még a Citroenek is csak 2:07-es köröket futottak. Az edzés utolsó harmadában aztán elkezdtek recsegni a kerékkulcsok a boxutcában, ám, hogy ki milyen gumit tett fel, azt itthonról meg nem mondom.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Annyi biztos, hogy Hugo Valente új gumin futotta a második helyet érő 2:05.7-es időt, és valószínűleg az első, harmadik és negyedik helyen záró Citroenesek is felpakoltak egy úgy garnitúrát. Na de mit jelent az, hogy új? Vadonatúj? Vagy egy alig használt, amit az előző hétvégéről hoztak át? Esetleg egy közepesen használt? Lehetetlen érdemben összehasonlítani a köridőket, amíg nem lehetünk biztosak abban, hogy mindenki azonos minőségű gumikon ment.

Monteiro_svk_honda_teszt

Fotó: Eurosport

Erősen gyanítom viszont, hogy a gyári Hondák elég rongy gumikat használhattak, máskülönben nehéz magyarázatot találni arra, Monteiro miért futott közel egy másodperccel lassabb kört, mint Norbi.
A Lada rettenetesen szenved, a leglassabb Chevrolet mögött is egy másodperc a hátrányuk, James Thompsonnak ráadásul megint problémái voltak, összesen négy kört tudott megtenni a Grantával.
Az Eurosport Player közvetítése során viszont megint elhangzott egy érdekes információ, amit ráadásul pont Michelisz Norbi osztott meg Martin Havennel. Az új autók drasztikus gyorsulása kifejezetten jól szemléltethető a szlovákiaringi kettes kanyarban, ahova eddig féken érkeztek meg, és kb. 160-nal fordultak ötösben. Ezt a kanyart új gumin most már full-gázon, 200-al teljesítik hatosban. 40 km/h-t nőtt a kanyarsebesség...
Egyelőre ennyit a szabadedzésekről. Nem állunk rosszul de majd csak az időmérőn jön el az igazság pillanata.
Az FP2 végeredménye:

SVK_R1_14

Fotó: Eurosport

Hamarosan következik a kvali, amit 14:15-től élőben közvetítünk az Eurosport 2-n. Ha az elő Ausztrál foci is úgy akarja...
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21