Michelisz_suzuka_honda

Fotó: Eurosport

Kiváló hangulatban készülhet a magyar idő szerint 8:30-kor kezdődő suzukai időmérő edzésre Michelisz Norbi, a Zengő Motorsport pilótája ugyanis a harmadik helyen zárta a második szabadedzést. A magyar versenyzőt csak Yvan Muller és Alex MacDowall előzte meg.
Norbi körülbelül 10 perc után ugrott a táblázat elejére, amikor kiváló szélárnyékot lopott Mullertől, és "felhúzatta" magát a második helyre. A folytatásban már csak egy pozíciót rontott, és akadt néhány ígéretesnek induló köre, amit ilyen-olyan okból (általában a forgalom miatt) kénytelen volt megszakítani.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Az FP2 végén egy pillanatra lehetett hallani, ahogy Zengő Zolinak azt magyarázta, gyorsabb volt, mint Muller. Reméljük ez az egész hétvége során így marad.
Az FP1 után azt írtuk, senki ne aggódjon a Chevrolet-k miatt, és íme a bizonyíték, hogy nem a levegőbe beszéltünk. Muller egyértelműen a leggyorsabb volt a második szabadedzésen, bár az időeredményekből látszik, hogy a legtöbben ezúttal sem tettek fel frissebb szettet. Amíg az FP1 megnyeréséhez 53.6-os idő kellett, addig az FP2-ben már elég volt egy 54.0-s is.
"Nagyon nehéz dolgunk lesz az időmérőn, hiszen ha 30 autó egyszerre kihajt egy 2.5 km-es pályára, akkor az óriási forgalomban egyáltalán nem lesz könnyű tiszta kört futni. Ennek ellenére a Q1-ben a legjobb stratégia valószínűleg az lesz, hogy kijövünk a többiekkel, mert a cél kizárólag a top12-be jutás. A teljesítmény szempontjából nem ez az ideális variáció, de biztonságosabb" - mondta Muller az Eurosportnak.
A Chevy erejét mutatja Alex MacDowall harmadik helye, de a Hondának sem kell csüggednie, hiszen Norbi mögött Gabriele Tarquini lett a negyedik mindössze hat ezredes lemaradással. Ezt érdemes jól megjegyezni, az időmérőn is ezredek dönthetnek majd.

Monje_arc

Fotó: Eurosport

Az első edzéshez képest pici fordulat, hogy feljavulni látszanak a SEAT-ok, Fernando Monje ötödik helye kifejezetten váratlan esemény, de ne kiabáljunk el semmit, ki tudja, milyen gumin ment ki. Rob Huff és Marc Basseng is befurakodott a top10-be.
Ahol komoly meglepetés még Charles Ng neve. A hongkongi drifter némi szerepet kért magának a showban, az edzés elején futott egy olyan kört a BMW 320TC-vel, aminek köszönhetően az első nyolc perc során ő állt a lista élén. Ng végül 10. lett, ám az maga lenne a csoda, ha ezt meg tudná ismételni az időmérőn.
James Thompson éppen hogy beslisszolt a top12-be a Ladával, de az időmérőn ezzel maximálisan elégedett lenne az orosz alakulat. Onnantól kezdve pedig a tizedik hely lehet a cél.
Takuya Izawa ezúttal nem remekelt, ám nem kizárt, hogy már a versenybeállításokat próbálgatta. Ugyanez a megérzésem Tom Coronellel kapcsolatban, aki csak 17. lett.
A szívó 2.0 literes autók között ezúttal is Jeronimo Badaraco volt a leggyorsabb a Chevrolet Cruze LT-vel.
Az FP2 végeredménye:

Suzuka_FP2

Fotó: Eurosport

Sajnos a rendszer újratelepítés miatt az eddig használt programok még nem működnek hibátlanul, úgyhogy ezúttal elmaradnak a videók a szabadedzésekről. Az időmérő és a versenyek közvetítését viszont igyekszünk minél hamarabb közzétenni.
Az időmérő edzést 8:30-tól közvetíti az Eurosport.
Fotó: WTCC Media
Írta: Lanti
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21