A bajnokság és a Yokohama kupa első helyezettje is egyelőre hibátlan teljesítményt nyújt Makaón, Rob Huff megnyerte a második szabadedzést, Michelisz Norbi pedig ezúttal is első lett a privát autók közül. A Zengő Motorsport versenyzője sokáig negyedik volt a három gyári Chevrolet mögött, ám előbb Gabriele Tarquini, majd az utolsó percekben Tiago Monteiro is megelőzte. A hatodik hely is kiváló előjel az időmérőre, hiszen Pepe Oriola nyolcadik, Stefano D'Aste pedig 14. lett.
Huff a hétvége eddigi legjobb időeredményével nyerte az FP2-t, nyolc tizedet faragott a reggeli legjobbjához képest. Yvan Muller mindent megtett, hogy megtörje a brit dominanciáját, de csak megközelítenie sikerült a listavezetőt. Alain Menu egyelőre tisztán a harmadik erő a Chevrolet-k között, de örök igazság, hogy nem a szabadedzésen kell jól menni, hanem az időmérőn.
Tarquini hozta a kötelezőt, és most már nyugodtan mondhatjuk, hogy Monteiro is, hiszen az eddig látottak alapján biztosnak tűnik, hogy a Honda Civic Makaón versenyben lesz a dobogós helyekért. Stabilan Norbié volt a legjobb privát eredmény, ami önbizalmat adhat az időmérőre.
Adria
Halasztják az olasz WTCR-futamot, a Hungaroring a következő állomás
17/07/2021 09:58
Ezúttal Darryl O'Young is bejutott a legjobb 12 közé, ami nem kis teljesítmény azt figyelembe véve, hogy csúnyán összetörte a Chevrolet-t a teszten. Tom Boardman tizedik lett, most már csak az időmérőn is meg kéne ismételni az edzéseken mutatott tempót. Fredy Barth és Franz Engstler is elégedett lehet, hiszen ha ez a Q1 lett volna, akkor mindketten továbbmennének.
D'Aste 14. helye többek között egy megforgásnak köszönhető, ám szerencsére a Wiechers BMW nem sérült meg komolyan, csak festékmintát gyűjtött a korlátról. A Fordok viszont továbbra is szenvednek, egy 19. és 20. hely jutott nekik.
A makaói program 8:30-kor az időmérővel folytatódik a WTCC mezőnye számára, amit az Eurosport élőben közvetít.
A második szabadedzés végeredménye:
FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek externalITThttp://wtccblog.hu/?p=3138None.
Fotó: WTCC Media
WTCR
Ismét fejlesztik a Renault-t, és visszatérnének vele a WTCR-be
16/07/2021 10:52
Aragon
Huff: kifejezetten szeretek Yvan Mullerrel csatázni
15/07/2021 10:21