Muller_porto_fp2

Fotó: Eurosport

Yvan Muller nyerte a portói hétvége második szabadedzését, a háromszoros világbajnok jelentőset javított az eddigi legjobb eredményen, és egy 2:06.864-es körrel állította élre az RML Chevrolet Cruze-t. A francia közel hat tizeddel verte meg közvetlen riválisát, Gabriele Tarquinit, aki második lett a Honda Civic-kel.
"Egyelőre még nem tartok ott, hogy élvezném ezt a pályát, Portó nagyon nehéz, csúszós az aszfalt és rengeteg a bukkanó a sikánokban. Mint mindig, most is arra törekszem, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam, a többiek pedig csinálhatnak, amit akarnak" - mondta szokásos stílusában Muller az Eurosportnak.
WTCR
Tassi Attila magabiztos Estoril előtt, de fejlődne is
18 ÓRÁJA
A Honda Tarquini második helyének ugyan örülhet, Monteiro autójában azonban - valószínűleg - elpukkant a motor. A portugál Civic-je kevesebb mint 10 perc után hatalmas fehér füstfelhőt eresztett ki magából, Monteiro pedig gyorsan leparkolt vele a pálya szélére. A piros zászló alatt behozták az autót a boxba, Ben pedig Alessandro Marianit, a JAS főnökét kérdezgette, az esetről. Az olasz csak annyit mondott, hogy hirtelen elment az erő az autóból, és elkezdett füstölni. Bár abban bíznak, hogy csak egy cső lazult meg, és olaj folyt a motortérbe, a füst színét elnézve ez sokkal inkább egy "kampónak" tűnt. De ne legyen igazam, borzasztó lenne Monteiro számára a hazai versenyén.
Oriola továbbra is hozza a stabil időket a Chevrolet-vel, pedig versenymérnöke, Manuel Huguet az edzés előtt elárulta, még az alapbeállításokkal mennek, semmit nem tekertek sehová.
Michelisz Norbi is megbízhatóan az élbolyhoz tartozott, egy ideig vezette is az edzést, bement 2:08 alá, és ez végül a negyedik helyre volt jó. A zengős pilóta ezúttal az első szektorban kapott több mint 3 tizedet.
Egész jól ment még Fernando Monje, aki ötödik lett a Campos SEAT-tal, és javított Alex MacDowall is, aki Coronel mögött hetedikként zárt. Szintén elismerés még a visszatérő Tom Boardmannak és Hugo Valentének, előbbi kilencedik, utóbbi tizedik lett.
Továbbra is kínlódik viszont Michel Nykjaer a Nika Chevyvel (11.) és James Nash a másik Bamboo Cruze-zal (17.), de nem áll valami fényesen a Lada sem, James Thompson csak 20. lett, Mihail Kozlovszkij pedig utolsóként zárt.
A portói FP2 végeredménye:

FP2_Porto

Fotó: Eurosport

A hivatalos program szerint 16:00-kor kezdődne az időmérő edzés, ám a szervezők egyelőre fél órás csúszásban vannak, és a sűrű programot látva tartok tőle, hogy ezt nem tudják majd behozni. Az időmérőt az Eurosport 2 élőben közvetíti.
Fotó: WTCC Media
WTCR
PURE ETCR program – Vallelunga, 2021
18/06/2021 12:30
WTCR
Valójában hidrogénnel mennek Nagy Daniék versenyautói
17/06/2021 19:48